Brynäs IF

725665 inlägg · 7959 ämnen

Inlägg #1952444

Sv: A propósito de nada
Rodrigo: Angående BZ och tur - är det verkligen en tes som håller? BZ gjorde ett väldigt bra jobb i Bofors sett till resurserna och hans Karlskrona-bygge gick upp i SHL, vilket är en fantastisk bedrift för en sån klubb.

Inte för att jag är BZ största beundrare, men tror att han är en bra sportchef i rätt klubb. Han är ju en "ur-Boforsare" som säkert är en väldigt bra sportchef om du vill ha "Bofors-stuk" på laget. Det är ju ingen som eftersträvar det i Brynäs och just därför är BZ ingen lämplig sportchef för Brynäs, men tror inte man ska avskriva alla hans framgångsrika lagbyggen som tur.

Läste förresten på MrMadhawks blogg att sportchefs-Abbott har varit i Österrike för att scouta och prata med ett potentiellt nyförvärv inför nästa säsong. Det är precis den typen av agerande som jag eftersträvar hos en sportchef. Han har sett snubben på plats och även skaffat sig en viss bild av hans personlighet. Det är klart att han inte känner honom utan och innan, men det kan förmodligen jämföras med en arbetsintervju. En seriös arbetsgivare har förstås en seriös arbetsintervju innan personen rekryteras. Scoutingen och arbetsintervjun bör självklart redan ha kompletterats av statistik - det kan ha hjälpa Abbott att identifiera just den här spelaren i ett tidigt skede. Men statistiken kan aldrig helt ersätta scoutingen och arbetsintervjun, tycker jag.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Peja: Scouting och liknande är ju inte motsatser till att använda sig av statistik. Tycker det är märkligt hur lite scouting som verkar pågått i SHL även om man verkar se en liten skillnad nu. Att ta in en extremt dyr spelare endast på rekommendationer känns ju sådär, samtidigt förstår jag att man inte har råd att scouta hur mycket som helst. Sen är nog ofta dom statistiska verktygen i andra ligor rätt undermåliga så det kan vara svårt att få tag i vettig data. Så man kan endast scouta. Men jag tror inte ens många sportchefer har kollat på något så enkelt som skottprocent förut, för man har inte förstått hur det fungerat.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Självklart så skall det scoutas och pratas med spelare men problemet är att ofta så måste man värva någon man inte har scoutat. Kanske de man är sugna på värvas av andra, inte är intresserade eller inte ens kommer ut på marknaden.

Betänk att någon spelare sent drar till NHL eller det måste värvas under säsongen, där har man inte många att välja på och kanske de finns enbart oscoutade spelare att tillgå.Det är ju i dessa lägen som det gäller att kunna använda andra verktyg än sina egna ögon och andras omdömen, här kan faktiskt statistiken vara till god hjälp för att hitta de som kommer att passa in i Brynäs.
Specifikt så tror jag att statistiken över täckta skott kan vara någonting som kan vara till god hjälp i Brynäs rekryteringsarbete.
Kommentera