Brynäs IF

723731 inlägg · 7956 ämnen

Inlägg #1990226

Sv: A propósito de nada
pekka85: Ser man nyktert på det har vi gjort 3 bra matcher. LHC torskade vi pga bedrövligt målvaktsspel, FBK pga bristande effektivitet.

Är ju inte alls ovanligt att ”dysterkvistarna” påpekar att spelet sett skitdåligt ut dom matcher Brynäs trots allt vunnit (dom flesta gånger har dom helt rätt i den analysen). Då känns det väl rimligt att man också bör kunna påpeka att Brynäs gjort bra matcher trots att man förlorat?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Skrubben: "Ser man nyktert på det har vi gjort 3 bra matcher. LHC torskade vi pga bedrövligt målvaktsspel, FBK pga bristande effektivitet.

Är ju inte alls ovanligt att ”dysterkvistarna” påpekar att spelet sett skitdåligt ut dom matcher Brynäs trots allt vunnit (dom flesta gånger har dom helt rätt i den analysen). Då känns det väl rimligt att man också bör kunna påpeka att Brynäs gjort bra matcher trots att man förlorat?"

Problemet i resonemanget är ju att RESULTATEN inte har kommit och allt handlar ju om resultat i elithockeyn. Visst har man spelat bättre än förra säsongen men har det givit resultat? NEJ!

Det som jag (och oxå Munkas) är inne på är att Brynäs inte har tillräckligt bra material för att kunna vara ett spelförande lag i shl. Man kan försöka lira men det kommer inte att ge poäng. Därför tror jag att man kommer att gå tillbaka till den destruktiva hockeyn man spelade förra säsongen.

Vid varje intervju ser man en person som är otroligt pressad (till skillnad mot spelarna som verkar ha det ganska gött) och det är Sunken. Han vet att han är ifrågasatt. Ska han driva vidare med ett spel som inte ger poäng och riskera att bli utbytt eller ska han gå tillbaka till dödgrävarhockey och gneta ihop lite poäng. Och spelar han dödgrävarhockey får han nog gå ändå efter säsongen.

Förstår att Sunken är pressad för han är, enligt mig, i ett riktigt svårt läge. Troligtvis får han gå efter säsongen hur än det går. Dock tror jag inte att han får sparken mitt under säsongen, det skulle vara en alltför stor prestigeförlust för Dacke och Campese.

Förhoppningsvis kan Brynäs lyfta om Söderström och Boqvist kommer tillbaka, så hoppet finns!
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Skrubben: Precis.
Att påstå att den enda bra matchen vi gjort är den mot Frölunda, känns både oseriöst och onyanserat.
Den olyckliga starten mot Leksand är plumpen i protokollet, i övrigt helt Ok insatser.
Den jobbiga starten med 0-1 på direkten blev på nåt sätt paralyserande och nåt spelarna aldrig hämtade sig från. I ivern att snabbt komma tillbaka blev man sen lite för naiva och överambitiösa i offensiven, vilket kostade spelvändningar som leksingarna utnyttjade med både tur och skicklighet.
Ska bli intressant nu att se hur man hanterar DIF på hemmaplan, hoppas man fortsätter att försöka ta kommandot på isen som man gjort hittills, men att man samtidigt inte uppträder så naivt bakåt som man gjorde mot Leksand.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Skrubben: Håller med. Brynäs gjorde en platt-match vilket alla lag någon enstaka gång gör under en säsong.

Det var bara lite extra drygt att det var mot just Leksand
som man tämligen komfortabelt slog på försäsongen.
(När det inte gällde så fasligt mycket)

Det jag tror hände var att man underskattade Leksand och trodde att man var bättre än vad man var, och att man skulle kunna spöa Leksand på halvgas, men icke sa nicke.

Bara att dra lärdom om agerandet och gå vidare, för jag håller med om att Brynäs har haft lite stolpe ut sett till prestation matcherna innan förutom mot Frölunda såklart.

Men jag räknar också med att Brynäs är som bålgetingar imorgon.
Forecheckar , vinner sargdueller återtar tappad puck. Får iväg mer skott från slottet osv.

Men med det sagt, Forza Brynäs. Jag tror på er och att det kommer att vända.
Kommentera