Brynäs IF

723277 inlägg · 7955 ämnen

Inlägg #2114048

Sv: A propósito de nada
bradberry: Brynäs har drabbats hårdast i ligan av inställda matcher pga corona. Det rimliga är ju då att driva på för att förskjuta slutspel och kval ett antal veckor? Inte att stänga ligan helt och hållet.

Jag tycker det blir ett löjets skimmer över föreningen när det är så uppenbart att det lag som ligger tvärsist i ligan är det lag som driver för att stänga ligan. Ser inte snyggt ut. Jag hade spytt på vilket annat lag som gjort samma sak.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Skrubben: "Jag tycker det blir ett löjets skimmer över föreningen när det är så uppenbart att det lag som ligger tvärsist i ligan är det lag som driver för att stänga ligan."

Vet inte om du har missat nåt här, men Coronan har faktiskt gjort att det blir omöjligt att uppnå nån rimlig sportslig rättvisa när det gäller möjligheten att på egen hand ex klara ett nytt SHL-kontrakt eller slåss om guldet.
Intressant att du verkar spy på idén om sportslig rättvisa, du vill mao att allt ska avgöras på så osportsliga premisser som möjligt, eller?
Själv så spyr jag bara på Coronan och det den ställt till med för hockeyn överlag, inget annat.
Och jag förstår varför man som ansvarig och oavsett vilket lag det gäller, på nåt sätt vill stänga ner för att det ska bli så rättvist som möjligt under rådande omständigheter.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Skrubben: Å andra sidan hade det varit en icke-fråga för oss att bli sportsligt "drabbade" om vi hade lett serien. Hade ju varit tjänstefel av Brynäs ledning att inte pusha för att stänga serien i dagens läge.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Skrubben: Finns absolut poänger i ditt resonemang, samtidigt så innebär ett förskjutet slutspel/kval inte att Brynäs kommer få sportslig rättvisa. Stora delar av spelschemat som är idag skulle behållas bara att ungefär tre matcher skulle spelas veckan efter det riktiga grundserien. Ser inte att man skulle flytta tillräckligt många matcher för att det skulle bli mest rättvist. Tror inte heller det är särskilt intressant för resten av ligan (Även om stängd nedflyttning inte heller är så populärt).

Så det skulle fortfarande bli ett otroligt hårt spelschema där Brynäs inte skulle kunna träna, köra rehab, analysera etc på ett jämförbart sätt som resten av ligan. För att inte tala om de skaderisker och avsaknaden av nyckelspelare som det skulle innebära.

Egentligen är inget alternativt perfekt i dessa tider.. Men om det går att flytta fram serien ytterliggare så är det absolut ett alternativ, men gissar att detta redan har diskuterats och avfärdats av SHL.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Skrubben:

Fotbollen praktiserar walk over..


I hockeyn har vi olika regler för hockeyettan och SHL, lag som lämnar walk over i hockeyettan trots covid-19 risker att uteslutas ur serien.
Se exemplen Vimmerby-Nybro och Asplöven-Kiruna AIF.

Hur många lag skulle SHL innehålla idag om hockeyettans regler även skulle gälla SHL?

Hur många lag skulle SHL innehålla, om hockeyettans fasoner skulle praktiseras..?

Svenska ishockeyförbundet har en del att förklara gällande skillnaden mellan serierna i synsättet av uppskjutna matcher.
Kommentera