Brynäs IF

722760 inlägg · 7954 ämnen

Inlägg #2446881

Sv: A propósito de nada
Huge: Det uppenbara beviset för att SHL-klubbar behöver målvaktstränare på 100% är att alla andra SHL-klubbar har det och att Brynäs har haft det de senaste ~20 åren. Det är ett bevis som du inte kan argumentera dig bort ifrån oavsett hur många tusen tecken du brukar. Antingen gör Brynäs fel eller så gör alla andra fel (inklusive Brynäs de senaste 20 åren). Att just Lindbäck, Veini och Karhunen skulle vara de enda målvakterna som Brynäs har haft de senaste 20 åren och de enda i dagens SHL som klarar sig lika bra med deltidsanställd målvaktstränare är ju löjligt att argumentera för. Särskilt när Brynäs målvaktsspel har varit ett totalt haveri under nästan hela säsongen.

Att Lindbäck uppenbarligen behövde massa tid och hjälp för att lägga om sitt spel på till stor is förstärker bara bilden om målvaktstränarens relevans och att dennes tid behövs. Och ja, om det nu är så att Lindbäck har lagt om sitt spel och att det numera fungerar, så borde vi kunna förvänta oss bra prestationer från hans sida resten av säsongen. Det har vi dock inte sett än, så det är väldigt spekulativt. Enstaka bra matcher är roligt, men det kunde även Sperrle med flera gör. Jag minns när Sperrle stal en match nere i Linköping och det hette att han minsann var tillräckligt bra osv.

När Brynäs och övriga klubbar blödde ekonomiskt under corona och behövde hitta besparingar inom samtliga områden såg jag heller inget förslag från din sida om att kapa målvaktstränarposten till en deltidstjänst. Det genidraget borde ju alla ha gjort om det funkar lika bra med deltidsanställning på den posten, men trots att varenda SHL-förening vände upp och ner på varenda spenderat krona valde alla att behålla heltidsanställda målvaktstränare...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Peja: Varför tror du ens att Honken är anstäld på 50%?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Nä, att det normala/vedertagna är 100% hos andra jag och har varit det även i Brynäs är inget UPPENBART bevis för att 100% måste vara det bästa och säkraste upplägget för just Limpan/Honken just den här säsongen.
Målvakten är den enskilt viktigaste posten i laget.
Låter det sannolikt att ansvariga medvetet skulle ha godtagit 50% jobb av Honken med Limpan ifall nu 100% hade varit bättre och säkrare när det gäller att få det bästa resultatet?
Det intressanta är väl vad man anser sig kunna få ut i form av kvalitet med 50% jämfört med 100%, inte att 100% måste vara bättre bara för att man som mv-tränare jobbar fler timmar.
Och inget är väl ristat i sten, 50% på Honken kan väl ändras framöver om det anses behövas?
Det vi vet är att det verkar funka bra hittills, så varför ändra ett vinnande lag eller spekulera i/påstå att det säkert hade blivit ännu bättre med 100%, när det lika gärna kunde ha blivit lika bra eller sämre?
Kommentera