Brynäs IF

722760 inlägg · 7954 ämnen

Inlägg #2584111

Sv: A propósito de nada
JohnnyBotox: Bra sammanfattning, som nog dom flesta kan hålla med om. Ja inte kärringen mot strömmen förstås.

Tycker dock att man kan ändra kategorierna något med tanke på det du skriver i slutet av inlägget:

"Jag tror att frustrationen beror på att de misstag han faktiskt gjort (både denna och förra säsongen) är ”juniormisstag” som inte alls förväntas av någon med den erfarenhet av spel i så bra ligor som AL faktiskt har."

"Tavlor" kunde vara "Tavlor ur den högre skolan" - dvs värre tavlor än dom när han varit felpositionerad.

"Fel positionerad" tycker jag att man kan kategorisera som "Tavlor ur den lägre skolan". Man förväntar sig att en rutinerad mv som AL borde vara rätt positionerad i målet.

"Kunde i bästa fall tagit" kan ändras till: "Borde ha tagit". Avslut som inte är omöjliga att rädda med bakgrunden att AL är den mest meriterade mv:en i ligan och troligtvis den bäst betalda.

Sammanfattningsvis tycker jag att AL stått för fler än 2 tavlor och att han inte går helt utan skuld i förlusten mot Nybro. Mot Nybro har han ju få skott mot sig och släpper in fler mål än Expected Goals visar.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Ove Myling: Lite av en definitionsfråga tycker jag. För mig är en "tavla" t.ex. en fladderpuck som studsar in från långt håll, eller att mv står och sover vid tek. En tabbe helt enkelt. Men det är lite olika vad man anser.

Håller med om att han inte ska vara fel positionerad med sin rutin och med sin storlek behöver han inte gå ut så långt. Men inte riktigt tavlor som jag definierar det. Men återigen en smaksak.

"kunde räddat", jo jag försökte väl vara lite snäll här. Som den toppmålvakt AL på förhand anses vara kanske ha ska ha dessa, eller åtminstone två av dessa fyra. Men har som sagt inte tagit hänsyn till ev. "bra" räddningar som inte blivit mål heller.

Men det är väl lite det som diskuteras här. Förväntningarna är ju att AL med sin rutin ska ta både kategori 1, 2 och 3. Gärna någon omöjlig puck också.

Vill egentligen inte belysa något särskilt, mest intressant att se om det varit så illa som man minns och tyvärr är det väl så. Dock målen mot Nybro får jag revidera mitt minne, tycker som sagt att det faller på försvaret. Hade nog varit en svår match för vem som helst.

Nåväl, jag hoppas att han kan hitta tillbaka, men vi får se. Oavsett vad vår sportsliga ledning säger utåt så har jag svårt att tro att de inte ser vad de flesta här har sett.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Borde det inte även göras en sammanfattning av försvarsspelet också, med tanke på att målisen lämnas vind för våg otaliga ggr under en match. Även försvarsspelet över hela banan är ju under all kritik.

Finns inte en hockeyspelare som inte gör nått misstag under en match. Det liksom tillhör hockeyn.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Aftonbladet har 60 minuter om Brynäs och lockar bland annat med följande ämnen:

Han kan bli Jordie Benns backpartner – och så ska NHL-backen användas i Brynäs: ”Var väldigt nära kontrakt med Dallas”

Brynäs kan värva mer – storsatsar mot SHL-återkomst: ”Det finns pengar kvar”

Här är namnen på Brynäs önskelista: ”Alcén gillar honom mycket” • Utesluter inte ny målvakt

Masken om Brynäs stora förändringar: ”Vi har lagt om spelsystemet HELT”

Imponerad av nyförvärvet – bättre än väntat: ”Ett riktigt proffs”

Oroande besked om Linus Ölunds skada

Masken om sin öronsnäcka under matcherna: ”Vi kunde ha bänkat halva laget i Nybro”

Så fungerar Brynäs advisory board med flera tunga profiler: ”Vi har möten ungefär varannan vecka”
Kommentera