Brynäs IF

722759 inlägg · 7954 ämnen

Inlägg #2709496

Sv: A propósito de nada
Peja: Ingen aning. Vet inte ens om Brynäs tar hela kostnaden eller om någon sponsor gått in och tar en del av den. Kanske något som kommer utkristalliseras senare i samband med att arenanamnet förnyas (eller ändras) då det går ut i år.

Sen bör man tänka ungefär så här (har inga exakta siffror så klart så se detta mer som ett räkneexempel).
Kostnaden (2010) var 7 miljoner för både FBK och Brynäs (snabb googling). Brynäs invigde sin inför säsongen 10/11 (sattes upp sommaren 2010).

Om vi räknar lite högt på säg 10 miljoner istället för enkelhetens skull för den nya (inflation osv).
Vi räknar på att den håller lika länge som den gamla (14 år).

10 miljoner delat på 14 år = ca 700 tusen per år.

Om man då räknar på att SHL-avtalet inför denna säsong (det ökar som jag förstår det) ligger på 60-65 miljoner per lag så förstår man hur liten del av kostnaden denna mediakub verkligen är.

För er som tänker att man skulle värva en spelare för de pengarna istället så är det runt 58300 per månad den kostar OM Brynäs skulle ta hela kostnaden själv.

Och åter igen, detta är inte fakta utan bara ett räkneexempel. Har ingen aning om den ska hålla i 5, 10, 15 eller 20 år och om den kostar 5 eller 50 miljoner så klart.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Gavve: Kan ju även bli så att med en ny mediakub och skärmar så kan man få in fler sponsorer och hyra ut arenan till fler evenemang. Då kan de bli så att inkomsterna ökar och man kan öka spelarbudgeten..
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Gavve:
SHL-bidraget är inte 60-65miljoner. Enligt Jenny blir det 47 Miljoner.

hockeynews.se/nyheter/vdn-berttar--s-mycket-kar-shl-bidraget

Brynäs får väl dessutom sex miljoner mindre pga fallskärmen till Oskarshamn, så isf 41 miljoner. 700000 är alltså ca 1,7% av SHL-bidraget denna säsong.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Gavve: "För er som tänker att man skulle värva en spelare för de pengarna istället så är det runt 58300 per månad den kostar OM Brynäs skulle ta hela kostnaden själv. "

Bra att sätta saker i perspektiv. Självklart signar vi inte upp en spelare för 59 000 i månaden.

Men om vi låt säga har en budget att ge en toppcenter 200 000 i månaden och skulle vilja öka budet till 259 000 i månaden så gör det en väldigt stor skillnad skulle jag säga.

Så hoppas denna investering inte hindrar oss att få in "rätt spelare".

Disclaimer för att man även betalar skatt och arbetsgivaravgift för spelare, men kanske har man serviceavtal och underhåll för en mediakub oxå så att det går på ett ut.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Gavve: Det som man inte bör glömma bort är att Brynäs är nykomlingar i SHL. Först och främst måste man återetablera sig i SHL. Om man åker ur igen - denna gång utan fallskärm - och fastnar i HA så kan detta bli en tung utgift att bära över tid (såvida den inte finansieras externt då).
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Gavve: Bra perspektiv dock. Jag börjar faktiskt ändra åsikt 180 👍 Kanske inte så dum investering ändå. In med en New Jersey-liknande kub så är vi med i leken
Kommentera