Brynäs IF

718244 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2714153

Sv: A propósito de nada
Peja: "Det verkar finnas en stark trend att anställa många kommunikatörer lite här och var i samhället. När det gäller Brynäs skulle man kunna göra väldigt mycket mer med ganska små medel..."

Min far berättade en skröna för mig som barn om ”gamla gubben Ahlgren” på Ahlgrens – för de yngre Gävleföretaget bakom godisbilarna och Läkerol. Vilken av Ahlgrenarna det var framgick inte av skrönan. …Men skrönan gick ut på att Ahlgren fått kritik att han lade så mycket pengar på reklam: ”Tänk vad mycket pengar du skulle ha haft kvar om du inte lagt så mycket pengar på reklam”. …Och Ahlgren ska ha svarat: ”Ja, och vad mycket tabletter”.

Sant eller inte. …Men om Brynäs har anställt några kommunikatörer och tagit in några konsulter som får intäkterna till föreningen att öka långt mer än lönekostnaderna är det väl bara att njuta. …Eller?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Malken: All reklam är bra 😉 men dessa är väl inte säljare eller reklamare? Om intäkterna ökar och det går att mätbart koppla till dessa anställningar är det så klart bra precis som du skriver.
Sen finns det väl en alternativkostnad också. Om vi tar in en scout istället som vartannat år bidrar till att värva en talang som säljs till NHL, bidrar inte det mer till klubbens ekonomi?
Kommentera