Brynäs IF

724871 inlägg · 7958 ämnen

Inlägg #2714176

Sv: A propósito de nada
Malken: All reklam är bra 😉 men dessa är väl inte säljare eller reklamare? Om intäkterna ökar och det går att mätbart koppla till dessa anställningar är det så klart bra precis som du skriver.
Sen finns det väl en alternativkostnad också. Om vi tar in en scout istället som vartannat år bidrar till att värva en talang som säljs till NHL, bidrar inte det mer till klubbens ekonomi?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Silfver: "All reklam är bra 😉 men dessa är väl inte säljare eller reklamare?"

Jakob Westerlund skriver på Brynäs webbsida:

"Det känns fantastiskt att få göra investeringar som vi vet kommer skapa ytterligare närhet för våra fans och stärka incitamenten att komma närmare och göra affärer med Brynäs IF."

Så nog finns affärerna med som en del av "tänket" - reklam eller inte. Vad jag förstår sneglar man en hel del på Färjestad och lagets förmåga att locka publik och göra goda affärer. Det är knappast någon slump att Färjestad är Sveriges överlägset rikaste hockeyklubb. Man har jobbat konsekvent för att vara det i flera årtionden. ...Och de ekonomiska musklerna gör att man varje år kan utmana om guldet i SHL.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Silfver: Sen är det fortfarande olyckligt att benämna dem som nyanställningar (eller nyrekryteringar). De flesta av dem har varit i Brynäs minst 1 år. Victor har liksom varit i Brynäs sen 2018. Den enda nyrekryteringen är Emil Hintze som haft praktik där under våren.

Om dessa haft andra jobb inom Brynäs tidigare är det liksom inte så att Brynäs får mindre pengar av att omorganisera och flytta dem till andra positioner som behövs mer. (Självklart kan det vara löneförhandlingar osv).

Sen håller jag med alla vettiga människor som frågar om alla kommunikatörer verkligen behövs, det säger jag inget om alls. Tror Brynäs snart har fler kommunikatörer än min vad min arbetsplats har och då jobbar jag ändå i offentlig sektor med runt 9 tusen anställda... Men om man tvivlar på såna saker är ju medlemsmöten och andra tillfällen utmärkta att ta upp det på. Och vill man inte vänta kan man ju mejla och fråga.

Än så länge sitter jag själv rätt lugn i båten i.a.f. Det är ju inte som i Göteborg (alltså kommunen) som för ett år sedan hade 273 heltidsanställda kommunikatörer ;)

Edit:
Självklart kan man spara in genom att säga upp folk. Jag är inte dum. Jag menar bara att dessa rekryteringar inte kostar mer för Brynäs (bortsett från Emil).
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Silfver: Precis, väldigt viktigt att följa upp och inte bara anta att det alltid är rätt att anställa fler kommunikatörer. Det finns definitivt någon slags gräns för hur många som verkligen kan bidra, vart den gränsen går och hur många som jobbar (vissa är kanske föräldralediga etc) är svårare att säga som utomstående. Men att det bör finns ett tak borde vara solklart för alla.

Som du säger måste man också väga upp det mot kostnader för andra potentiella framtidsinvesteringar.
Kommentera