Brynäs IF

721769 inlägg · 7954 ämnen

Inlägg #2714239

Sv: A propósito de nada
Gavve: Det har funnits kritik tidigare också när Brynäs har tagit in konsulter. Till exempel River Jump eller vad de hette. Givetvis kompetenta personer men givetvis borde det ha funnits tillräcklig kompetens in house för att inte behöva ta in de personerna. Man undrar också om den nya styrelsen ens använde deras (förmodligen mycket dyra) analys som dasspapper eller om den gick ner direkt i sopkorgen…

Konsulter som pratar om värdegrund borde man kunna ha klarat sig utan, tycker jag. Dels borde man ha den kompetensen bland cheferna, dels säger mina fördomar att den typen av konsulter främst är professionella ordbajsare.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Peja: Alcén har väl lärt sig lagbyggande av River Jump med Bom Bom och implementerat det med framgång.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Ja och det lustiga.. Eller lustigt kanske är fel ord är ju att artikeln jag länkade till nyss (Minimera användandet av konsulter. Inga på nyckelbefattningar.):
www.brynas.se/article/sfmbakqbw-1ekad/view

Alltså kom ut bara en månad efter att Brynäs publicerade denna artikel:
www.brynas.se/article/5n31akosc-1ekad/duo-tilltrader-som-klubbdirektorer-nar-brynas-tar-nasta-steg-mot-en-vinnande-hockeykultur

Sen så måste man ju titta på vad resultatet av det blev så klart (inte bara här). Detta ledde ju till att vi fick in Svedman som klubbdirektör t.ex. Från RiverJumps egna sida:
"Det är med stor glädje vi konstaterar att huvudkandidaten i vår rekryteringsprocess, Håkan Svedman, fick jobbet som ny klubbdirekt. Genom vår djupa kunskap av Brynäs IF som förening och med sin egna kultur så kunde vi matcha person med organisation."

Hela kund-caset finns på deras hemsida och det är faktiskt rätt intressant (men skrämmande) läsning av hur Brynäs mådde då. Det var ju lite turbulent där...:
www.riverjump.se/kundcase/brynas-hockey

Edit:
Självklart helt enig om det om kompetenta chefer och värdegrund. Det har jag sagt förut också!
Kommentera