Brynäs IF

723269 inlägg · 7955 ämnen

Inlägg #2720204

Sv: A propósito de nada
Igår pratade jag med en granne tillika Brynässupporter, vi pratade om säsongen som stundar och jag frågade honom vad han tror om Brynäs chanser? Han sa " Slipper vi kval är jag nöjd "! Han trodde även att man inte skall ha för stora förhoppningar på Jakob som någon poängspruta då han inte har något mer och bevisa, samtidigt som han sa att gör han 25 - 30 poäng så är det mer än godkänt, jag tror som honom att Jakob absolut inte vinner poängligan som jag läst på diverse forum att han kommer göra

Jakob kommer självfallet vara den stora ledaren på och utanför isen vilket Brynäs behöver, dessutom var han nyfiken på att se om Kopacka klarar SHL, ett stort steg att dominera i AS sedan spela i SHL, han var orolig att han inte skulle klara det men, fick en känsla av att han är lite försiktigt optimistisk inför säsongen.

vad säger ni? Är det en realistisk målsättning att slippa kval med den truppen ni förfogar över?

Jag tror ni kan komma allt mellan 8 - 12 beroende på hur ni får det att funka med lagdelarna

Tror inte ni åker ur
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
mattias - 74: ” jag tror som honom att Jakob absolut inte vinner poängligan som jag läst på diverse forum att han kommer göra”.

Det vore intressant att höra på vilka forum du läst att Silfverberg kommer vinna poängligan? Det är ju inte här, men det vore ju roligt att läsa på dessa forum. Om inte annat för att få sig ett gott skratt då dom inte verkar ha riktig kontakt med verkligheten.

Jag tror att Brynäs kommer ha ett helt gäng spelare runt 30p när säsongen är avslutad, varav Jacke är en av dom. Men vinna poängligan, näe…
Kommentera

Sv: A propósito de nada
mattias - 74: Brynäs spelar slutspel tror jag. Men man vet ju inte förrän i vår.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
mattias - 74: Tycker inte man ska förvänta sig att Silfverberg ska bli poängkung - däremot kan han bli våran Joel Lundkvist-typ.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
mattias - 74: reliastisk absolut, men det tror jag alla tycker är godkänt om ens lag slipper kval när man nyss vart i HA. Så det går ju utan att nämna det ens.

Sen tycker jag såklart att allt från spelare, tränare, funktionärer, alla som jobbar inom organisationen, ungdomsspelare, supportrar och sponsorer måste våga sluta att tvivla på sig själva/laget och tro på att man kan klara att gå hela vägen till en SM-final så länge man får allt att klaffa.

Vågar man inte tro så kommer man aldrig ta sig framåt.
Men såklart inte ha övertro på att allt kommer lösa sig, utan att man ändå måste jobba stenhårt varje dag och varje minut på isen.


Men som andra skriver så är ju allt annat än kval väl godkänt!
Kommentera

Sv: A propósito de nada
mattias - 74: Jag är av åsikten att målsättningen första året tillbaka bör vara tolfteplatsen, allt bättre än det är en bonus. Forwardssidan är jag mycket nöjd med, men på backsidan är det egentligen bara Djoos som är ett säkert kort. Berra såg trött ut säsongen vi åkte ur, Kinnvall var ett spöke och spelade med nerverna på utsidan, Axel A är oprövad i SHL, Lindsteins spel förra säsongen gör mig orolig inför SHL (men kan han dra ner på sitt riskspelande är han bra) och CEDA kan bli flipp eller flopp.

Målvakterna är också relativt oprövade. Källgren har inget större arbetsprov i SHL och stod dessutom i ett överlägset Växjö senast, nu betalar vi (troligtvis) stora pengar för att han ska vara en toppmålvakt i ligan. Persson är även han totalt oprövad på den här nivån.

Vet att många här inne inte håller med mig, men jag siktar hellre på något realistiskt istället för att bli besviken. Sen nästa år kan man börja prata om play in och slutspel, förutsatt att backsidan är bättre då. Men just nu känns den minst sagt skakig och jag sätter ett stort frågetecken för just backarna och målvakterna.
Kommentera