Brynäs IF

723269 inlägg · 7955 ämnen

Inlägg #2720205

Sv: A propósito de nada
mattias - 74: Jag är av åsikten att målsättningen första året tillbaka bör vara tolfteplatsen, allt bättre än det är en bonus. Forwardssidan är jag mycket nöjd med, men på backsidan är det egentligen bara Djoos som är ett säkert kort. Berra såg trött ut säsongen vi åkte ur, Kinnvall var ett spöke och spelade med nerverna på utsidan, Axel A är oprövad i SHL, Lindsteins spel förra säsongen gör mig orolig inför SHL (men kan han dra ner på sitt riskspelande är han bra) och CEDA kan bli flipp eller flopp.

Målvakterna är också relativt oprövade. Källgren har inget större arbetsprov i SHL och stod dessutom i ett överlägset Växjö senast, nu betalar vi (troligtvis) stora pengar för att han ska vara en toppmålvakt i ligan. Persson är även han totalt oprövad på den här nivån.

Vet att många här inne inte håller med mig, men jag siktar hellre på något realistiskt istället för att bli besviken. Sen nästa år kan man börja prata om play in och slutspel, förutsatt att backsidan är bättre då. Men just nu känns den minst sagt skakig och jag sätter ett stort frågetecken för just backarna och målvakterna.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
SuneMangs: Håller helt med i ditt resonemang. Målsättningen bör endast vara att undvika kval första året tillbaka. Förstår att många siktar högre efter den föregående säsongen och återvändare som väcker många goda minnen. Men kollar man på den resterande ligan så är vi ett lag som slåss i botten den här säsongen.

Vi saknar bredd både på back- och forwardssidan. Och då håller inte ens L.Lindblom, som är i vår ordinarie uppställning, SHL-nivå. En eller två skador så ska Ohlsson eller Larsen också lira, finns få spelare med utvecklingspotential också, därav synd att vi inte kunde få in Robertsson eller behålla Nordh. Och som många har nämnt innan, backsidan är för framtung.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
SuneMangs: Jag håller med. Jag är också nöjd med forwardsidan, även om det är lite tunt att behöva köra Lindblom jr/Lejon som 12:e forward. Skulle gärna se någon till mer beprövad forward in. Av det man sett och hört om Trivigno hittills så tror jag han har alla förutsättningar för att bli en ny publikfavorit.

Backsidan som den ser ut idag är alltför framtung. Vi behöver in med en till defensiv sheriff vid sidan av Berra. Förhoppningsvis kommer Benn i oktober, annars behöver Alcén värva.

Jag håller med om att Källgrens arbetsprov i SHL inte är så stort och vi Brynäsare är ju lite ”skadade” efter Andrén. Men här känner jag mig faktiskt, omotiverat kanske, lugn. Jag tror att båda våra målvakter kommer att överraska positivt i vinter.

Men som sagt, säsongen 24/25 ska målet vara att ta 12:e platsen. Allt annat är bonus, som vi så klart gärna tar. Men jag ser helst att både föreningen och fans avstår hybris och siktar på topp 6-8…
Kommentera