Brynäs IF

722808 inlägg · 7954 ämnen

Inlägg #2725211

Sv: A propósito de nada
Ja, gårdagens match kändes som en flashback till ett Brynäs man inte vill se. Ofta snyggt spel men glassigt, ofokuserat och dålig ödmjukhet. Två tankar om det:

1. Får intrycket att tränarstaben lyssnat på vad spelarna själva vill när de satt ihop kedjorna. Bröderna Lindblom spelar ihop och Rödin får spela med kompisarna Scott och Schroeder. Har inget emot detta utan tror att det ofta är vettigt att ta med när man komponerar enheterna men man kunde förvänta att spelarna svarar med att vilja visa att tränarna gjort rätt. Det såg man inte ett dugg av igår. Jag gissar att vi får se andra konstellationer på tisdag.

2. Den här svarta mot vita-matchen, är den så lyckad för Brynäs egentligen? Visst, man kan tycka att professionella spelare borde kunna skilja på ren uppvisningsmatch och när det är allvar men som man tränar spelar man brukar det heta och Brynäs behöver verkligen inte träna på hockey utan närkamper med anfall med tre passningar för mycket. Inte är det väl så himla roligt att kolla på heller. Jag överdriver säkert men jag tycker allvarligt att det känns som att spelarna tar med sig känslan från plojmatchen vidare.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Scerban: Ja, kedjeformationerna är märkliga. Spelare som uppenbarligen inte borde spela högt upp spelar tillsammans med spelare som uppenbarligen borde spela högt upp. De nya toppspelarna borde få spela ihop sig nu, varför kasta bort tid på att skapa kemi mellan Silfverberg och Ohlsson, eller mellan bröderna Lindblom och Larsson?

Tycker egentligen bredden är problemet. Det är lätt att slå sig på bröstet och konstatera att fjärdekedjan är bättre än på länge, men det beror ju också på att Lindblom jr och Ohlsson har flyttats upp i hierarkin, till synes utan någon annan anledning än för att jämna ut kedjorna.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Scerban: kan väl för i jesse namn inte hänga på svartvita...matchen ?? Den spelas ju varje år....
Synd att vi spela den förra året...Hade vi sluppit åkt ur i så fall?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Scerban: Jag tror inte alls det är det som är grejen. Dom två första matcherna gick det väldigt bra för Linus. I andra matchen fick han spela med Oskar och Larsson, och då stod Larsson och Oskar för mål och Linus för en assist. Ser det bra ut så fortsätter man väl gärna med samma konstellation?
Med Rödin Scott och Schroeder så tror jag man satt ihop Greg och Anton för att hjälpa Schroeder lite mer eftersom dom två känner varandra utan och innan. Tror inte man ska gå in och övertolka detta med ett redan negativt synsätt från gårdagens match.

Min största oro är garanterat målvakterna. Är jäkligt orolig att det ska falla isär helt och hållet. Laget känns också framtungt. Eller blir det så här när Djoos inte är med? Är han den backen som gör absolut störst skillnad? Känns oroväckande. Känns bara mer och mer som att backsidan är helt jäkla felbyggd. Men man ska väl inte övertolka här heller. Det har bara spelats tre träningsmatcher.
Och vi BÖR gå in med tanken att vi är ett bottenlag i SHL. Nu vet jag inte vart AIK kommer att hamna med jag tror inte skillnaden mellan ett bottenlag i SHL och ett topplag i HA skiljer sig så jävla mycket i nivå. Men med de namn vi har så bör vi vara bättre, helt klart.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Scerban: Det som var märkligt med svarta och vita i år var att den gick så sent. Att vi redan spelat två träningsmatcher osv. Är ju betydligt rimligare att ha det som det brukar vara, dvs innan första träningsmatchen ganska kort efter vi gjort ispremiär. Då blir det lite som en aptitretare för publiken innan det drar igång "på riktigt" och man får bekanta sig med nyförvärven för första gången. Brukar tycka det är lite småkul att se svarta mot vita men i år hade jag noll intresse av det iom att vi redan spelat två träningsmatcher och ja, kanske är det som du säger att det blir ett störningsmoment för laget också.
Kommentera