Brynäs IF

722760 inlägg · 7954 ämnen

Inlägg #2726446

Sv: A propósito de nada
Lite tankar efter dagens match

Tycker att vi är dominanta i spelet i mer eller mindre hela matchen (vissa perioder får Djurgården lite tryck, men det är näst intill omöjligt att dominera i 60 raka minuter)

Tyckte att kedjorna som sattes ihop till dagens match såg intressanta ut, får vi in Indrasis, Scott på forwardssidan och Djoos på backplatsen så tror jag att formationerna kommer sätta sig ytterligare. Hoppas bara att coacherna låter grabbarna nöta på nu i formationerna och inte ändrar allt för mycket.

Måste ge extra plus till Silfverberg, Schroeder, Rödin, Källgren D’Astous och Victor Persson idag.

I mina ögon så kliver Persson in och visar upp ett fint spelsinne, bra skridskoåkning och även ett rejält spel i egen zon och jag hoppas att Brynäs försöker hitta en lösning där så att man kan ställa Larsen åt sidan när Djoos är tillbaka.

Och tycker det är väldigt roligt att se Silfverberg på isen, det syns att han gått ner några kilon och nypet i skottet finns ju onekligen kvar.

Sett att några här gett Oskar Lindblom lite kritik idag, jag tycker ändå att det var ett steg framåt för Lindblom idag, han hade väl assist på Schroeders 3-0 mål bland annat och han visade sig stark runt kassen och vid sargen. Tror man ska låta den formationen fortsätta nöta ihop för över tid så tror jag att Rödin - Schroeder - Lindblom kan komplettera varandra på ett fint sätt!

Tycker även PP spelet såg fint ut, visst vi fick ingen utdelning i numerärt överläge men jag tycker ändå vi visade upp ett fint spel med många olika kombinationer.

På det stora hela så tycker jag att matchen var ytterligare ett kliv i rätt riktning, ja jag vet vi mötte ett allsvenskt lag, men det var ändå det laget som stod i finalen mot oss förra säsongen och som många tippar i toppen även i år.

Sen var det givetvis både skönt och viktigt att vi tog försäsongens första vinst idag (och hållen nolla) och förhoppningsvis ger det grabbarna en liten boost.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Semic: Persson är uppenbart bättre än Larsen och Johanesson. Det kanske vore värt att försöka dumpa båda de sistnämnda, signa upp Persson som billig åttondeback och försöka få in en riktigt bra back som gör att man har 7 SHL-backar till sitt förfogande. Jag är osäker på om Persson verkligen håller måttet i SHL, i alla fall med tanke på hur hans fjolårssäsong var, men han är en bättre back än Larsen och Johanesson. Det är mer sannolikt att Persson kan hantera SHL-spelet än att de andra två kan göra det. Och det är väl väldigt osannolikt att Persson skulle få ett bättre erbjudande än att bli åttondeback i Brynäs, så han kanske skulle nappa på det.

Känns som att Larsen och Johanesson var/är spelare som man hade kunna haft kvar som breddbackar om man inte hade gått upp i SHL, men i och med avancemanget krävs en högre nivå på breddspelarna. Egentligen samma sak med några spelare i forwardsled också.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Semic: Håller med. Lindblom kan nog bli ett perfekt komplement i den kedjan. Kör vidare säger jag. Sen med Lindblom Kommer jag ha tålamod också, kanske det blir år två det först lossnar för honom, men han är nog såpass smart att han kan hitta ett sätt att leverera hyggligt på den här nivån förr eller senare.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Semic: Tror det kan ta längre tid för Oskar Lindblom att anpassa sig och "komma tillbaka" (självförtroende t.ex.) jämfört med exempelvis Silfverberg.

Silfver kommer från en säsong där han spelade 81 NHL-matcher. Dessutom femte säsongen i rad där han var assisterande kapten i NHL. Utöver det hade han +4 i ett lag där väldigt få ens hade plus i statistiken, Cam Fowler hade -36 och Frank Vatrano hade -20 (de enda spelarna utöver Silfver som spelade 80+ matcher).

Oskar kommer från en säsong med 1 NHL-match och 41 AHL-matcher. Där han var bland de sämsta i laget sett till plus/minus. Vi vet att Oskar har haft några tuffa år "over there" också.

Sen ska vi så klart ha höga förväntningar på honom. MEN han och Silfver har haft rätt olika karriärer i USA. Att det fungerar redan nu för Silfver men inte för Oskar är jag inte så oroad över (än).
Kommentera