Brynäs IF

722763 inlägg · 7954 ämnen

Inlägg #2728810

Sv: A propósito de nada
Farsang: Mycket bra intiativ! Håller dock med om ljudet, bedrövlig kvalitet. Det borde man ha kunnat gjort bättre från start. Gillar att ambitionen är att släppa ett avsnitt i veckan (om tiden finns, låter det som).

Podcasts är inte direkt ett nytt fenomen och man borde fatta att bra mikrofoner och akustikpaneler eller liknande behövs för att det ska bli en bra slutprodukt. Känslan nu är att man satt igång en inspelning på en telefon och hoppats på det bästa.

Får känslan av att Jakob Westerlund och SLO sitter på en videolänk också. Ska man ändå gästa podden bör man väl kunna trycka in samtliga i ett rum med en varsin mikrofon? (kanske blir svårt i fallet med SLO då han bor på västkusten)

Lite gnälligt nu kanske, men väldigt spännande och bra initiativ och ger oss mer insyn i den dagliga verksamheten. Nu kan det kan bara bli bättre, rent ljudmässigt då :) Vid närmare eftertanke är det många nya poddar man lyssnat på som har haft en minst sagt tveksam kvalitet på ljudet vid uppstart.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
SuneMangs: Glöm inte att ge feedback på både kvalitet och innehåll (konstruktivt så klart). Tror knappast att pengar för ett par mikrofoner är problemet (Säg en tusenlapp styck för okej nybörjarmikrofoner). Detta kändes mer som det var en spontan grej för att testa vattnet lite inför framtiden och att de tog första bästa mikrofon. Ett par Røde Lavalier tror jag kostar runt 700kr styck och hade varit otroligt mycket bättre än detta redan där.

Ljudkvaliteten var väl sådär precis som ni säger. Det är ju dock enkelt att åtgärda för rätt lite pengar. Innehållet är väl det som är svårare att förändra men det jag hörde gillade jag och kommer absolut lyssna vidare.

Edit: Det är verkligen inte usel ljudkvalitet men det blir konstigt när det tydligt är flera olika inspelningskällor/mikrofoner (eller olika avstånd från dem) och att ljudet därför är rätt olika beroende på vem som pratar.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
SuneMangs: sen kanske dem måste bevisa först att podden är gynnsam ekonomisk innan dem kan få beställa såna rejält dyra bra mikrofoner. Så får bli att alla lyssnar så kommer ju kvaliten öka med tid 🤩
Kommentera