Brynäs IF

725116 inlägg · 7958 ämnen

Inlägg #2744550

Sv: A propósito de nada
Dasstuss: Vem tycker du att Kelleher ska ersätta av vingarna för samma pengar? Det spelar ju ingen roll om vi struntar i att värva en center om vi inte har plats för en svindyr Kelleher.

Sen är det ju fortfarande så att Kelleher har otroligt bra betalt. Tror inte folk förstår detta alla gånger:
Om uppgifterna stämmer att DIF betalar 150000 dollar netto för Kelleher (Expressens uppgifter) är det alltså inte runt 133 tusen i månaden över ett år utan runt 320 tusen i månaden över ett år i kostnad för arbetsgivaren (DIF/Stockholm) medan det skulle kosta runt 345k för Brynäs (Gävle har högre skatt än Stockholm).

Och detta är inga exakta siffror utan jag tog 1.6 miljoner delat på 12 rakt av för att få fram månadskostnaden då vi får lön per månad som standard här. Använde denna funktion för transparens:
statsskuld.se/berakna-bruttolon
Så se det absolut inte som några exakta siffror utan mer att 1.6 miljoner NETTO är mycket mer än vad det låter eftersom arbetsgivaren måste betala skatt och arbetsgivaravgifter på det.

Om vi pratar om en spelare som har 200 tusen i bruttolön, alltså före skatt som vi oftast säger här (rätt hög lön i SHL) så kostar det arbetsgivaren runt 260k som jämförelse. Det är först när vi kommer upp på 250k/månad som kostnaden för arbetsgivaren kommer upp i samma summor som Kelleher alltså kostar i HA (250k = 328110 kr för arbetsgivaren).

Jag tror inte att Bobby, Schroeder eller Indrasis är i närheten av dessa pengar (var för sig så klart). Möjligtvis Indrasis i och med uppflytten. Men vet inte hur mycket som var bonus där osv.

Edit: Och Indrasis kunde vi så klart inte göra oss av med då vi varit tvungna att betala hans lön ändå. Innan någon säger att Kelleher ska ersätta honom.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Gavve: Helt logiskt om Kelleher är allsvenskans dyraste spelare. Han är ju i peak-ålder och var MvP i förra säsongens HA-slutspel.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Gavve: Att tro att Schroeder är billig som dessutom bröt sitt kontrakt tror nog väldigt fel. Där var nog Rödins överord gällande Schroeder som fick Alcén att betala. Kanske på bekostnad på någon vi haft mycket mer nytta av, rätt position eller ej.
Hur som haver, han borde ha en plats i laget. Ingen kan säga något om det. Värdet av Kelleher är dessutom skyhögt och hade gjort otrolig nytta i dagens Brynäs.
Kommentera