Brynäs IF

726302 inlägg · 7958 ämnen

Inlägg #2759848

Sv: A propósito de nada
Brynäs är just nu Sveriges bästa ishockeylag.

Vi har några av höstens absolut bästa spelare i SHL i Källgren, Söderström, D’Astous, Silfverberg, Rödin, Trivigno och Kopacka.

Shroeder, Lindblom och Lindblom var isens bästa kedja igår.

Vi skjuter mest skott på mål per match (efter Frölunda tror jag) och vi släpper minst skott emot. Vi släpper in minst mål i serien och vi har seriens bästa boxplay.

Dessutom är både J20-laget samt J18-laget sprängfyllda med talanger och går som tåget i sina serie.

Ja, nu känns det gott.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Johannes Hedberg: ”Dessutom är både J20-laget samt J18-laget sprängfyllda med talanger och går som tåget i sina serie.”

Det här tycker jag är intressant. Jag har tidigare varit kritisk mot både Schroeder och Indrasis. Schroeder tycker jag har spelat upp sig, där kanske det handlar mycket om självförtroende och han behövde tid för att växa in i spelet och laget. Indrasis däremot har fortfarande svårt att få till det och det är ganska tydligt att han har problem med tempot i SHL.

Jag tror inte att man kommer att göra sig av med Indrasis under pågående säsong men jag tror att vi skulle få ut ännu mer av Silfverberg om han hade en lekkamrat som är både snabbare på skridskorna och starkare på pucken bredvid sig.

Jag inser att det är ett lyxproblem för tillfället och leder man serien så är det svårt att definiera det som ett problem. F.ö. så finns det nog inte så mycket att hämta på den öppna marknaden ändå och jag tycker heller inte att vi ska gå den vägen nu då det kan vara mer riskabelt att plocka in folk utifrån med den harmoni som är i laget just nu.

Då till min fråga. Det bästa måste ju ändå vara om vi kan slussa in nya talanger från dom egna leden. Här är jag helt okunnig men det finns säkert fler här som har bättre insyn. Vad jag har förstått så kanske dom största talangerna finns i J18 men ser ni att det finns någon/några från J-lagen (förutom Lejon) som kan vara aktuell att få chansen i A-laget redan i år?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Johannes Hedberg: "Vi skjuter mest skott på mål per match (efter Frölunda tror jag) och vi släpper minst skott emot. Vi släpper in minst mål i serien och vi har seriens bästa boxplay."

Några få rättningar/förtydliganden här:
Vi skjuter flest skott i ligan tillsammans med SAIK (de har 1 match mer spelad så vi har fler så länge vi inte skjuter 0 nästa match) på 593 skott. Sen är det Leksand på 582, LHC på 530 och sen Frölunda på 524. Skott på mål ligger vi dock tvåa i på 363 efter SAIK med sina 399 (åter igen, en match mer spelad där). Trea är Leksand på 361. HV sämst på 265.

Vi släpper till näst minst skott emot efter FBK. 457 mot FBKs 440. Växjö tredje bäst på 459. Sämst är Örebro på 558.

I kombinationen av båda är vi dock bäst. 56% av alla skottförsök i matchen är framåt för oss. Tvåa är FBK på 54%. Sämst är HV på 43% och näst sämst är Örebro på 46%

Vi släpper absolut in minst antal mål! Delat med Örebro dock (25 var). Vi har dock släppt in färre i 5-5 (17 mot 19) än Örebro men fler i BP (4 mot 2).

"vi har seriens bästa boxplay."
Det har vi faktiskt inte längre. Örebro har gått om oss i antalet insläppta mål (lägre är bättre) då de bara släppt in 3 (29 tillfällen) medan vi släppt in 4 (25 tillfällen). De har 89.66% medan vi ligger på 84%.

Vi ska så klart inte säga att vi har dåliga siffror för det. Våra siffror är extremt imponerande (utom PP som vi alla vet). Kan vi hålla oss i toppen i all (positiv) statistik även om vi inte ligger etta överallt så kommer vi fortsatt hålla oss i toppen även om vi har någon dipp här och där (det händer alla lag).

Vill åter igen lyfta fram Hockeysiffror gällande matchen i går:
hockeysiffror.se/games
Visar åter igen på hur vi (enligt statistiken) dominerade denna match också. Bara en spelare inne på fler skott bakåt än framåt (L.Lindblom, 7 framåt mot 8 bakåt så typ ingen skillnad alls) är ruskigt imponerande.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Johannes Hedberg: Jag vaknade i morse och dubbelkollade tabellen för att försäkra mig om att det inte var en dröm. 🥹
Kommentera