Café

49272 inlägg · 1044 ämnen

Inlägg #1106963

Sv: Allmän skriv vad du vill tråd.

Metal Guru:

"Det är dag för FN att trycka på reset-knappen, upprätta en Palestinsk stat, och diktera hur en så rättvis som möjlig gränsdragningen skall ske."

Det går inte att diktera någon FN-rättvisa, eftersom det inte finns någon sekulär basis att bygga den på. I en alldeles för stor del av arabvärlden får inte judar existera på ett visst ställe. Så länge dom existerar där finns det ingen rättvisa i deras värld.

Många när en dröm och har närt en dröm om ett storarabiskt rike/union, där alla islams heliga platser finns inom den. Det är ju mycket det som jihad bygger på, att man skall befria de heliga platserna från de otrogna.

Tåget har gått enligt min mening och någon lösning lär inte komma förräns efter en storkonflikt.

Möjligheterna har funnit men inte tagits. Bl a så hade ju Jordanien kontrollen över östra Jerusalem och västbanken fram till 1967. Ett exempel på att det gick ganska bra för judar och muslimer att samsas om den heliga staden.

Under slutet av 80 och början på 90-talet samlade PLO en större intellektuell skara som också till viss del kan beskrivas som sekulär, men Israel gav aldrig dem det svängrum de behövde.

De enda i dagsläget på den palestinska sidan som vill försvara de olika gruppernas rättigheter i en sekulär ennationslösning är PFLP. Tyvärr så är de marxsist-lenistiska, så hur stor framtid de har är väl ganska lätt att räkna ut.

För 20 år sedan räknade man med att nästan hälften av Israels befolkning var sekulär. Idag skall den siffran vara nere på 20%. Alla tar ställning. Terror föder terror...sorgligt!

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Allmän skriv vad du vill tråd.
Et tu Brute: När det gäller den sekulra delen av befolkningen så är även fortplatningsmönstren en viktig faktor. Där sekulära judiska familjer klämmer ut en eller två ungar så sprutar de ultraortodoxa ut tvåsiffrigt. Då tar det inte så lång tid att förändra demografin. Invandringen är ju också en bidragande orsak.

USA sponsrar Israel årligen med både miljardbelopp och högteknologiska vapen. Lite mer krav därifrån och fredsprocessen skulle vara i ett helt annat läge. I dagsläget snackar vi om den kaxiga snorungen med storebrorsan som alla andra är rädda för. Det är därför de kan uppträda så som de gör. Givetvis kan man visa lite god vilja när man sitter inspärrad i ett trångt dammigt flyktingläger medan grannarna snor vattnet och odlar apelsiner av det. Jag har dock en ganska klar bild av vlka som borde försöka hårdast. De som i statlig regi oselektivt mördar nu.
Kommentera

Sv: Allmän skriv vad du vill tråd.

Et tu Brute:
"Det går inte att diktera någon FN-rättvisa"

Nej. Men det går att göra en så rättvis som möjlig gränsdragning.

Kommentera