Café

49272 inlägg · 1044 ämnen

Inlägg #1107280

Sv: Allmän skriv vad du vill tråd.
Et tu Brute: När det gäller den sekulra delen av befolkningen så är även fortplatningsmönstren en viktig faktor. Där sekulära judiska familjer klämmer ut en eller två ungar så sprutar de ultraortodoxa ut tvåsiffrigt. Då tar det inte så lång tid att förändra demografin. Invandringen är ju också en bidragande orsak.

USA sponsrar Israel årligen med både miljardbelopp och högteknologiska vapen. Lite mer krav därifrån och fredsprocessen skulle vara i ett helt annat läge. I dagsläget snackar vi om den kaxiga snorungen med storebrorsan som alla andra är rädda för. Det är därför de kan uppträda så som de gör. Givetvis kan man visa lite god vilja när man sitter inspärrad i ett trångt dammigt flyktingläger medan grannarna snor vattnet och odlar apelsiner av det. Jag har dock en ganska klar bild av vlka som borde försöka hårdast. De som i statlig regi oselektivt mördar nu.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Allmän skriv vad du vill tråd.

Wayne Gresky:

Jag tycker att det är en avskyvärd cynism som präglar båda sidorna. Den invandringspolitik som Israel begagnat sig av sedan 2003 är ju rent rasistisk och gynnar folk utifrån hur religiösa dom är eller vilken religion dom tillhör.

Efter Berlinmurens fall bygger dom en ny!

Sedan har inte jag svårt att se hur stora delar av övriga arabvärlden använder det palestinska folket som en bricka i ett spel. En "lösning" vill man ha, men bara en lösning är giltig.

Det råder ständig brist på förnödenheter, medicin etc, i Gaza. Ändå kan man fyra av 50-talet raketer om dagen och vapen och ammunition blir det aldrig någon brist på. Går det inte stödja det palestinska folket på ett annat sätt?

Anwar Sadat var den förste att teckna en separatfred med Israel och erkänna deras rätt att existera. Hur lång tid tog det innan han fick en kula i huvudet? En mindre uppskattad fredsduva bland dem som när en dröm.

Finns det en lösning där både muslimer, kristna och judar kan leva sida vid sida i detta område som är så starkt präglat av sagoböcker och visa män med långa skägg?

Kommentera

Sv: Allmän skriv vad du vill tråd.

Wayne Gresky:
Så otroligt träffsäker beskrivning. All Creds från mitt retoriska centra nånstans bak i lillhjärnans vindlingar.

Vill bara lägga till detta:
"I dagsläget snackar vi om den kaxiga snorungen med den lätt retarderade storebrorsan som alla andra är rädda för."

"Den lätt retarderade" = "Förstår uppenbarligen inte vad han håller på med." Flytta dagens konflikt till annan valfri plats på jorden, och det kommer ta USA typ 30 dagar att "rädda världens demokrati" genom att trycka in tummen hårt och skoningslöst i den Israeliska sexudden.
Om olja hade varit inblandat, räkna om till typ 3 dagar.
 

Aaw vad jag hoppas att USA's nya president ska vara byggd av åtminstonde några delar sunt förnuft - och ha kraft att vara så politiskt inkorrekt att kunna stå emot de judisk-amerikanska lobbykrafterna...

Kommentera