Café

49272 inlägg · 1044 ämnen

Inlägg #1107379

Sv: Allmän skriv vad du vill tråd.

Wayne Gresky:

Jag tycker att det är en avskyvärd cynism som präglar båda sidorna. Den invandringspolitik som Israel begagnat sig av sedan 2003 är ju rent rasistisk och gynnar folk utifrån hur religiösa dom är eller vilken religion dom tillhör.

Efter Berlinmurens fall bygger dom en ny!

Sedan har inte jag svårt att se hur stora delar av övriga arabvärlden använder det palestinska folket som en bricka i ett spel. En "lösning" vill man ha, men bara en lösning är giltig.

Det råder ständig brist på förnödenheter, medicin etc, i Gaza. Ändå kan man fyra av 50-talet raketer om dagen och vapen och ammunition blir det aldrig någon brist på. Går det inte stödja det palestinska folket på ett annat sätt?

Anwar Sadat var den förste att teckna en separatfred med Israel och erkänna deras rätt att existera. Hur lång tid tog det innan han fick en kula i huvudet? En mindre uppskattad fredsduva bland dem som när en dröm.

Finns det en lösning där både muslimer, kristna och judar kan leva sida vid sida i detta område som är så starkt präglat av sagoböcker och visa män med långa skägg?

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Allmän skriv vad du vill tråd.
Et tu Brute: Muslima, kristna och judar har ju klarat det tidigare så självklart går det igen. Om det fanns någon enkel lösning så skulle det inte vara något problem längre. Iran och Syrien har inget emot att det är oroligt i området, det krävs att USA, Egypten och Saudiarabien gemensamt bestämmer en strategi för att minska spänningarna i området. Därefter så gäller det att ge båda sidor ett bud som är för bra att tacka nej till och där ingår en delning av Jerusalem. Givetvis kommer det att finnas missnöjda med den lösningen, men då gäller det att kunna vända andra kinden till.
Kommentera