Café

49272 inlägg · 1044 ämnen

Inlägg #1107392

Sv: Allmän skriv vad du vill tråd.
Et tu Brute: Muslima, kristna och judar har ju klarat det tidigare så självklart går det igen. Om det fanns någon enkel lösning så skulle det inte vara något problem längre. Iran och Syrien har inget emot att det är oroligt i området, det krävs att USA, Egypten och Saudiarabien gemensamt bestämmer en strategi för att minska spänningarna i området. Därefter så gäller det att ge båda sidor ett bud som är för bra att tacka nej till och där ingår en delning av Jerusalem. Givetvis kommer det att finnas missnöjda med den lösningen, men då gäller det att kunna vända andra kinden till.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Allmän skriv vad du vill tråd.

Wayne Gresky:

Det där med att vända andra kinden till, finns vad jag vet, bara inskrivet i NT, så det är något som judar och muslimer aldrig tagit del av :-)

Muslimer, kristna och judar har väl aldrig levt tillsammans utan att ha varit tillbakahållna av olika imperium. Suveränitet från någon part i samförstånd med de andra tror jag aldrig har förekommit.

Sedan känns ju hela regionen jävligt bräcklig. Libanon, Syrien , Jordanien är ju inte mycket äldre som självständiga stater än vad Israel är och jag är föga imponerad av deras känsla för demokrati och mänskliga rättigheter.

Kommentera

Sv: Allmän skriv vad du vill tråd.

Wayne Gresky:
"Muslima, kristna och judar har ju klarat det tidigare"

Problemet är att en retarderad storebror har blandat sig i, och fördärvat balansen - eftersom han inte förstår bättre.

"Därefter så gäller det att ge båda sidor ett bud som är för bra att tacka nej till och där ingår en delning av Jerusalem. Givetvis kommer det att finnas missnöjda med den lösningen, men då gäller det att kunna vända andra kinden till."

Jag repeterar: Ledord: För att kunna FÅ, måste man vara villig att GE.
Detta är något den israeliska regeringen borde rabbla som bordsbön varje morgon.

Kommentera