Café

49272 inlägg · 1044 ämnen

Inlägg #1107422

Sv: Allmän skriv vad du vill tråd.

Wayne Gresky:

Det där med att vända andra kinden till, finns vad jag vet, bara inskrivet i NT, så det är något som judar och muslimer aldrig tagit del av :-)

Muslimer, kristna och judar har väl aldrig levt tillsammans utan att ha varit tillbakahållna av olika imperium. Suveränitet från någon part i samförstånd med de andra tror jag aldrig har förekommit.

Sedan känns ju hela regionen jävligt bräcklig. Libanon, Syrien , Jordanien är ju inte mycket äldre som självständiga stater än vad Israel är och jag är föga imponerad av deras känsla för demokrati och mänskliga rättigheter.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Allmän skriv vad du vill tråd.

Et tu Brute:
En liten provokation innan JVM: Varför skulle just den västerländska demokratin stå högst på civilisationernas näringskedja?

Det är ju lite brist på sån här förståelse som USA har problem med att banka in i Irak...

Kommentera

Sv: Allmän skriv vad du vill tråd.
Et tu Brute: Då kan vi väl vara rätt överens om att lösningen på problemet är ett imperium. Ett Storarabien skulle iofs kunna ha en viss nedtryckande effekt på judarna, antaligen tom diskriminerande, men vilket jäkla imperium det skulle vara! Sekulärt socialistisk får politiken vara för att undvika de värsta religiösa idioterna.
Kommentera