Café

49272 inlägg · 1044 ämnen

Inlägg #1106970

Sv: Allmän skriv vad du vill tråd.

Metal Guru:

Problemet är inte någon rättvis gränsdragning. Det är inte det det handlar om för allt för många. Tror du Hamas skjutit raketer på Israel dagligen i över två månader för att de är missnöjda med gränserna?

Osmanska väldet och engelsmännen, säkerställde en viss stabilitet i området i över 500 år. Jerusalem försvarades som en öppen stad för de olika trosinriktningarna. Att de skulle förbli så är ett jättestort problem för bl a Hamas.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Allmän skriv vad du vill tråd.

Et tu Brute:
"Problemet är inte någon rättvis gränsdragning. Det är inte det det handlar om för allt för många. Tror du Hamas skjutit raketer på Israel dagligen i över två månader för att de är missnöjda med gränserna?"

Man kan säga som så att Hamas skjuter raketer på Israel för att Israel inte respekterar de gränser som finns. Till att börja med har de ju byggt säkerhetsmurar inne på Palestinsk mark - inte efter några jävla gränser.

Kommentera

Sv: Allmän skriv vad du vill tråd.

Et tu Brute:
Hamas skjuter rakerer på Israel för att man är så överjävla pissed på att Israelerna får göra precis vad de behagar med (vad man kommit överens om som) Palestinsk mark och folk, och kommit fram till att ingenting kommer få Israelerna att ändra approach.

Israelerna å sin sida har ett stort behov av höja nivån på den bristfälliga säkerhet de upplever i sin absoluta närhet. Deras lösning är att slå sönder Hamas, och därför håller man på att slå sönder det som fanns av det Palestinska samhället.

Typ Moment 22, liksom.


Nej, det är dags att trycka på den stora reset-knappen.
In med ett FN där USA placerats på utvisningsbänken, och de i bästa fall får sitta och titta på genom plexiglaset. Vid minsta miconduct, blir det omklädningsrummet, och information via Webradion - genom Klabbarparn i Nybro.

I medlingen drar man ett stort streck över allt som varit, och arbetar fram en så bra lösning som möjligt för alla inblandade parter, efter de förutsättningar som finns idag - inte bara Israel/Palestina, utan också Libanon/Syrien/Jordanien, samt alla dessa rackarns fraktioner.

Ledord: För att kunna FÅ, måste man vara villig att GE.

Och som sagt, FN-trupper i massor, och under riktigt lång tid. Och inga NATO-trupper, bara NATO-pengar.

Kommentera