Café

49272 inlägg · 1044 ämnen

Inlägg #1107139

Sv: Allmän skriv vad du vill tråd.

Et tu Brute:
Hamas skjuter rakerer på Israel för att man är så överjävla pissed på att Israelerna får göra precis vad de behagar med (vad man kommit överens om som) Palestinsk mark och folk, och kommit fram till att ingenting kommer få Israelerna att ändra approach.

Israelerna å sin sida har ett stort behov av höja nivån på den bristfälliga säkerhet de upplever i sin absoluta närhet. Deras lösning är att slå sönder Hamas, och därför håller man på att slå sönder det som fanns av det Palestinska samhället.

Typ Moment 22, liksom.


Nej, det är dags att trycka på den stora reset-knappen.
In med ett FN där USA placerats på utvisningsbänken, och de i bästa fall får sitta och titta på genom plexiglaset. Vid minsta miconduct, blir det omklädningsrummet, och information via Webradion - genom Klabbarparn i Nybro.

I medlingen drar man ett stort streck över allt som varit, och arbetar fram en så bra lösning som möjligt för alla inblandade parter, efter de förutsättningar som finns idag - inte bara Israel/Palestina, utan också Libanon/Syrien/Jordanien, samt alla dessa rackarns fraktioner.

Ledord: För att kunna FÅ, måste man vara villig att GE.

Och som sagt, FN-trupper i massor, och under riktigt lång tid. Och inga NATO-trupper, bara NATO-pengar.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Allmän skriv vad du vill tråd.

Metal Guru:

En lösning hade väl varit att NF/FN aldrig släppt greppet om Jerusalem? Tel Aviv var ju länge Israelernas huvudstad och är det väl fortfarande administrativt. Jerusalem är ju mer en religiös huvudstad. Frågan är ju då? Hade inte Hamas skjutit raketer även på FN-trupperna för att "befria" den "heliga staden".

Annars var väl Palestina på gränsen tlll inbördeskrig för ett par år sedan, då den nytillträda Hamas-regeringen ville införa Sharia-lagar. Detta innebär ju jättestor respekt för kristna palestiener, judar och druser som tyvärr också bor i samma område. 

Kommentera