Café

49272 inlägg · 1044 ämnen

Inlägg #1154257

Sv: Allmän skriv vad du vill tråd.

spud: I Live Mesh (Microsofts tjänst för att dela mappar) kan man dela filer från en speciell mapp, om jag delar ut en film den vägen kan de stämma Microsoft då?

Sedan ställer jag frågan, har någon blivit fälld för upphovsrättsbrott av de som delat musik via TPB? Om inte, kan man verkligen bli fälld för medhjälp till ett brott som aldrig begåtts?

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Allmän skriv vad du vill tråd.
Poffa: "Sedan ställer jag frågan, har någon blivit fälld för upphovsrättsbrott av de som delat musik via TPB? Om inte, kan man verkligen bli fälld för medhjälp till ett brott som aldrig begåtts?"

Fast det är väl iofs inte så att det inte är något brott begånget bara för att ingen fällts för det. Om jag ger dig en hagelbössa, skjutsar dig hem till din värste ovän, väntar utanför medan du skjuter och sedan skjutsar dig över gränsen till Finland och sedan vägrar tala om för polisen att det var du som sköt ihjäl den mördade så åker jag dit för medhjälp till mord trots att du inte har fällts.

Däremot, utan att ha läst domen eller just något alls om fallet ännu, så låter det för mig inte helt logiskt att kunna fälla en sökmotor för medhjälp till upphovsrättsbrott. Det går alldeles utmärkt att hitta torrents med Google, varför har de ingen stämt dem i så fall? Det man möjligen kan anföra är att Pirate Bay mfl torrentsiter är specialiserade på just torrents - men torrents i sig är ju inte olagliga. Fast jag bör väl kanske läsa på mig lite bättre innan jag uttalar mig alltför tvärsäkert :-)
Kommentera

Sv: Allmän skriv vad du vill tråd.
Poffa: Det kan nog tolkas hur som helst, vridas och vändas. Som någon skrev: Betydligt hårdare straff än vad våldtäcksmän och pedofiler får.
Kommentera