Café

49272 inlägg · 1044 ämnen

Inlägg #1154337

Sv: Allmän skriv vad du vill tråd.
Sedär, ett år fängelse och 30 millar. Skiv- och filmindustrin vann... inte ett skit! Tvärtom, dagens dom innebär bara att de förlorar ännu mer. Det dom främst förlorar är tid, tid att möta det nya (nåja) spridningsmönstret för underhållning. Här är musikindustrin eller åtminstone skivbolagen helt passé, men de försöker med näbbar och klor att klamra sig kvar i 1980-talet.

Sedan finner jag det intressant att filmindustrin är så anti fildelning. Antalet sålda biobiljetter har varit tämligen stabilt de senaste åren, även om man inte når det tidiga 2000-talets siffror, och antalet sålda DVD-skivor ökar enormt varje år. Försäljningen har formligen exploderat under de senaste åren, från 9,2 miljoner sålda DVD-filmer 2003 till 35 miljoner(!) sålda 2007. Filmindustrin verkar i strid med vad man hävdar ha tjänat på att nedladdningen ökat. Nedladdningen verkar helt enkelt fungera som gratis reklam och folk, däribland jag, köper de filmer jag gillar.

När ska skiv- och filmindustrin börja jobba för sina kunder och artister istället för emot dem?
Kommentera

Svarskommentarer


Sv: Allmän skriv vad du vill tråd.
Lumber Jack: Nä, skiv och filmindustrin är nog i starkt behov av en charmkurs, med tanke på all negativ PR de drar på sig iom dessa utdragna rättsfall.

Jag har aldrig varit någon stor konsument av CD-skivor, men efter jag köpte min iPhone och därigenom fick tillgång till iTunes-store (som är ett utmärkt distributionssätt även om priserna även där är något för höga) så har åtminstone min konsumtion ökat med några 100%.

Om man får sväva iväg en stund så skulle mitt förslag på det problemet vara att helt slopa upphovsrätten (och patenträtten för den delen). Min åsikt är att dessa förhistoriska institutioner hämmar all form av utveckling.
Kommentera