Café

49272 inlägg · 1044 ämnen

Inlägg #1389840

Sv: Allmän skriv vad du vill tråd.
Olle:
Så om man inte betalat sin biljett, då ska man få åka med ändå ståendes mellan vagnarna? På insidan, för deras säkerhets skull, antar jag.

Är inte det lite som mitt förslag, fast istället för att skattsedeln betalar, så betalar de betalande resenärerna?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Allmän skriv vad du vill tråd.
Metal Guru: Grejen med tåg är ju att det är ganska svårt att undvika konduktören. Det är iaf min syn på saken, jag har aldrig försökt tjuvåka så jag kan inte knepen. Men när jag säger "böter" så menar jag ju ett belopp som vida överstiger priset för vad en biljett hade kostat, annars känns det som en ganska tandlös metod.

Jag tycker väl inte att ditt förslag är dåligt men både kontroversiellt och svårt att applicera på verkligheten. Det finns ju olika sorters resenärer. Vissa åker tur och retur mellan Luleå - Göteborg ett par gånger om året, andra åker Stockholm - Uppsala varje dag. På vissa sträckor har SJ svårt att fylla tåget till hälften, på andra sträckor är tågen överfulla. Det skulle uppstå problem på många områden även om man bortser från den ilska som icke resande medborgare skulle uppleva. Det finns ju dom som är nog förbannade över bensinskatten, skulle man börja kräva pengar av dom så skulle väl tågräls börja grävas upp på lite olika platser i landet.
Kommentera