Café

49272 inlägg · 1044 ämnen

Inlägg #1401048

Sv: Allmän skriv vad du vill tråd.

Olle:
I början på augusti (3/8 och ett par dagar framåt, om ni vill läsa i denna tråd) var det rätt upprört i mediasverige, efter att en biljettkontrollant 'slängt av en elvaåring från ett tåg i Kumla'. Även härinne var pulsen bitvis hög.
Kommer ni ihåg detta?

Biljettkontrollantens fackförening SEKO's utredning har nu blivit klar, och finns att läsa på Flashback. Tyvärr är länkar dit inte ok enligt HS policy (har jag för mig) så jag länkar inte. Men den som vill hitta, är säkert så van vid datorer att man vet hur man använder Google, vad nu det är.

Överraskande nog så backar denna rapport upp sin medlem till 100%, det var alltså helt korrekt handlat av biljettkontrollanten att avvisa elvaåringen på tisdags, utan att någon tog emot henne där på tisdagseftermiddagen.


Betyder detta att vi kan utöka Djävulens Anhang till att inte bara innefatta SJ, utan även SEKO?

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Allmän skriv vad du vill tråd.
Metal Guru: Jag tänker välja ett bättre tillfälle att svara på ditt inlägg mer detaljerat men rent generellt kan jag ju se väldigt många fundamentala orsaker till att facket backar upp sin "klient" i detta fall. För om man kommit fram till att SJ handlat fel så hade man förmodligen blivit tvingad till så många och omfattande förändringar att det skulle bli märkbart i deras ekonomi. Det är klart att det inte är ekonomiskt för SJ att ha personal på plats varje gång man avvisar någon från ett tåg, lika klart det är som att man inte kan avvisa en 11-åring i en främmande stad.

Utan att öht ha läst den här utredningen så måste jag ändå säga att facket har kommit fram till att kontrollanten agerade rätt, inte att denne har gjort det i andra avseenden än just det som regleras av dennes anställningsavtal.

Jag tycker att du drar en mekanisk och kall slutsats på ett högst fysiskt och pedagogiskt problem. Det finns inga opartiska aktörer i den här frågan.

Nej jag förstår att SEKO inte representerar SJ i första hand i denna fråga men indirekt gör dom ju självklart det.
Kommentera

Sv: Allmän skriv vad du vill tråd.
Metal Guru:
Jajjemen :)
Kommentera