Café

49272 inlägg · 1044 ämnen

Inlägg #1401593

Sv: Allmän skriv vad du vill tråd.

Olle:
Min poäng är att om SEKOs utredning är i närheten av att vara korrekt, så såg vi ett justitiemord på en biljettkontrollant av media i början av augusti, som många människor - både härinne och annorstädes - jamsade med i.
Utan att ha någon aning om vad man pratade om.

Masspsykos, typ.
Lektion 1 i hur man riktar in ett drev som sedan inte går att stoppa.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Allmän skriv vad du vill tråd.
Metal Guru: Det är klart att man inte kan hänga någon innan man har all fakta. Om nu kontrollanten har agerat korrekt utefter SJ's regelverk så har han/hon också ryggen fri när det gäller SEKO? Men om man ser till de moraliska aspekterna av den här historien så tycker åtminstone jag att det är tydligt att SJ's regelverk inte duger.

Som sagt, det här var ju långt ifrån en isolerad händelse och man måste nog ta ett lite större samhällsansvar än det man visat prov på, i värsta fall kan barn, ungdomar och resenärer i största allmänhet råka väldigt illa ut till följd av SJ's nuvarande system.

Man kanske inte kan lägga all skuld på kontrollanten, speciellt inte om det var väldigt svårt att avgöra åldern på tjejen, men man kan definitivt lägga skulden på SJ som har ett system som öppnar för såna här incidenter.

Om SEKO's utredning friar kontrollanten helt så är inte det ett kvitto på att situationen har hanterats korrekt i någon aspekt utöver den rent regelmässiga och juridiska.
Kommentera

Sv: Allmän skriv vad du vill tråd.
Måhända en jävligt dum fråga men hur är det med upphovsrättsskydd osv. när man tex lägger upp film från c+ på youtube? Något man bör tänka på?
Kommentera