Café

49272 inlägg · 1044 ämnen

Inlägg #1459908

Sv: Allmän skriv vad du vill tråd.

Faktum är att Facebook och Twitter är livsfarliga drevgeneratorer. 
Det går alldeles för fort där ute. 

Det finns för många med ryggmärgsbeteende, som inte låter sina tankar ta omvägen över hjärnan innan de kopierar vidare med upprörda tillägg och kommentatorer, och på så sätt triggar varandra till allt tuffare kommentarer utan ens antydan till kritiskt tänkande.

Detta brukar sedan spilla över i "Det finns idioter"-tråden härinne, och då brukar mina varningsklockar ringa oavsett ämnet.

Den elvaåriga flickan som kastades av tåget i augusti är ett exempel. Den Elaka Innebandypappan kring nyår är ett annat. 
Den här 2007-storyn är en annan sorts drev. Nu är man upprörda för en bok som publicerades tidigt 2007, såsom om det vore dagsaktuellt. Och ingen funderar ens på vad författarinnas åsikter i ämnet är IDAG, när tiden vuxit ifrån ROKS och FI och vad-det-nu-heter.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Allmän skriv vad du vill tråd.

Metal Guru: Mediadrevet är ju inte bra, rent av farligt i många hänseenden. XP, AB, facebook och twitter är ju såna medier och det finns allt för mycket dumt folk som köper allt med hull och hår.

Det här är ju en liten artikel som inte blev famlyft av medierna på samma sätt som den blev av fb 5 år senare. Undra hur många som använde sig av facebook 2007 gentemot 2012? Det vet ju du givetvis men jag vill nog bara förtydliga mig i text =)

För min egen del så bryr jag mig inte om den där kvinnan och hennes studie. Jag jobbar på i mitt egna sunda förnuft. Det är väl bara hennes sätt att uttrycka sig som väcker reaktioner.

Samtidigt så är en nyhet aktuell först när man får reda på den.

Redigerad kommentar

Kommentera