Café

49272 inlägg · 1044 ämnen

Inlägg #1496180

Sv: Allmän skriv vad du vill tråd.

Huge: Att tippa resultat där det egna laget vinner är ju helt förkastligt, att däremot bara spela på att det egna laget ska vinna hamnar väl i en gråzon. Att du helt förkastar som ett skämt tycker jag tyder på dålig insikt. En spelare kan absolut ha bättre information än allmänheten. Om en spelare vet att laget med största sannolikhet kommer att få vassa nyförvärv senare under säsongen så är ju detta en stor fördel. 

Sedan kan vi tänka på enskilda matcher under en serielunk. Om spelare lirar på det egna laget och har chansen att dra in 100 000 kr extra per skalle vid vinst, så kan man nog tänka sig att de anstränger sig lite hårdare.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Allmän skriv vad du vill tråd.

Wayne Gresky: Klart att det är en skillnad mellan att tippa på en slutplacering i en lång serie och ett resultat i en enstaka match.
Och det är väl därför som reglerna också är entydiga, som vi kan se i Metalgurus länk.

"Om spelare lirar på det egna laget och har chansen att dra in 100 000 kr extra per skalle vid vinst, så kan man nog tänka sig att de anstränger sig lite hårdare."

Absolut.
Men den möjligheten har ju isf samtliga spelare och lag, så ur ett rättviseperspektiv blir det ju isf rättvist hur du än vrider och vänder på saken.



Kommentera