Café

49272 inlägg · 1044 ämnen

Inlägg #1496167

Sv: Allmän skriv vad du vill tråd.

Olle: " Att spela på sig själv när man befinner sig i en position där man har klart fördelaktig information och information som konkurrenter inte kan inhämta på samma sätt, är inte rent spel."

Haha, du är rolig du.
Inte konstigare än att en anställd har rätt att köpa aktier i det egna företaget, även om han kan påverka företagets resultat via hårt arbete så att företaget går bättre och därmed också ger aktieägaren i fråga högre utdelning.
Och det där med att Dackell skulle ha "klart fördelaktig information" som konkurrenter inte kan inhämta är isf jämförbart med en aktiespekulant som har mer kunskaper om marknaden än nån som har mindre kunskaper.

Nä, face it: det handlar bara om en person som spelat på att Brynäs ska ta guld, inte konstigare än att TJ eller nån annan innan säsong säkert spelat på samma sak.
Hade Dackell däremot satsat 5000:- på att Brynäs INTE skulle ta guld så hade man möjligtvis kunnat hålla med om ungefär 1/1000-del av din kritik.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Allmän skriv vad du vill tråd.

Huge: Om han hade spelat på att Brynäs INTE skulle ta guld så hade DU reagerat som BIF-anhängare. Jag, som neutral, tycker att man ska bedöma det på samma sätt. Det ger ett oseriöst intryck att spela pengar på ett resultat som man själv kan vara med och påverka. Dackell har ju en position där han hypotetiskt sett skulle kunna ha information om 5 tunga nyförvärv som blir klara dagen efter han lägger vadet.

Jag kan hålla med om att det är viss skillnad eftersom ett förlustspel kan väcka misstankar om läggmatcher men grundprincipen borde vara detsamma.

Och när du ändå tog upp ämnet så tycker jag att det är precis lika amatörmässigt när det gäller domarna och deras "firande" med laget som vann guld. Det ger ett oseriöst intryck av hockeyligan.

Kommentera

Sv: Allmän skriv vad du vill tråd.

Huge: Att tippa resultat där det egna laget vinner är ju helt förkastligt, att däremot bara spela på att det egna laget ska vinna hamnar väl i en gråzon. Att du helt förkastar som ett skämt tycker jag tyder på dålig insikt. En spelare kan absolut ha bättre information än allmänheten. Om en spelare vet att laget med största sannolikhet kommer att få vassa nyförvärv senare under säsongen så är ju detta en stor fördel. 

Sedan kan vi tänka på enskilda matcher under en serielunk. Om spelare lirar på det egna laget och har chansen att dra in 100 000 kr extra per skalle vid vinst, så kan man nog tänka sig att de anstränger sig lite hårdare.

Kommentera