Café

49238 inlägg · 1044 ämnen

Inlägg #2714862

Sv: Zon för politiska diskussioner
Bad_Brett:
Varför bytte du perspektiv, det handlar om Ukraina vill försvara sig eller ej. Nej jag krigar inte för dem men vill de försvara sig så är det praktiskt för omkringliggande länder att hjälpa till något de vinner på i det långa loppet. Retoriken som du använder dig av är samma som Tyskland använde sig av när de tog Tjeckoslovakien och Polen. Ryssland har inte vunnit ett eget krig på över 100 år. Förlorade i Afghanistan, forlorare mot Japan. Lyckades t.o.m. få bank av Polen, så historien talar för Ukraina. Ukraina må vara det ena och det andra men det finns inget som rättfärdigar ett anfallskrig från Ryssland. Du tänker inte på det ryska unga liv som går till spillo?

Visst trodde du att Ryssland skulle ta Ukraina på en vecka?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Zon för politiska diskussioner
Tarasov: Om Ryssland hade velat hade de såklart kunnat skicka taktiska kärnvapen och slå ut alla infrastruktur på en vecka. Du är säkert tillräckligt intelligent för att begripa att det är därför det är så viktigt att Ukraina inte använder donerade vapen i offensivt syfte, eftersom rädslan är att det skulle kunna provocera Ryssland att bokstavligt talat använda det tunga artrilleriet.

Men jag känner igen den här diskussionen. Det är precis som med invandringen, klimatkrisen, BLM, #Metoo etc. Det finns bara en ståndpunkt som accepteras och narcissisterna tävlar om vem som kan basunera ut ytliga mantran som "skydda demokratin!" och "jag slåss för människors lika värde". Sedan kommer det ett reportage i Uppdrag Granskning 10 år senare där man kommer med det fantastiska scoopet att diskussionen blev allt för vinklad.

Och det är närmast bisarrt hur många liknar Putin med Hitler samtidigt som de hejar på de palestinska nazisterna. Putin är inte ens ute efter hela Ukraina, medan palestinierna vill utplåna judarna från jordens yta.
Kommentera