Café

49238 inlägg · 1044 ämnen

Inlägg #2715079

Sv: Zon för politiska diskussioner
TIK_TIK: Det här är en "Zon för politiska diskussioner". Att skriva att Putin är en psykopat och att Ryssland inte har någon rätt att vara i Ukraina bidrar inte till någon diskussion. Det är precis samma trams som när folk skryter om hur de har monterat solceller på taket eller cyklar till jobbet. Det förändrar ingenting, absolut ingenting, utan handlar bara om att signalera att man minsann är en god människa.

Jag vill få ett slut på dödandet, och det kräver ett slut på kriget och det i sin tur kräver att man kan hitta en överenskommelse som båda sidor kan acceptera. Jag är mer intresserad av att förstå hur en sådan överenskommelse kan komma att se ut, än att likt ett litet barn gnälla över hur dum Putin är.

Men det blir alltmer tydligt att folk inte är intresserade av att höra olika perspektiv och infallsvinklar, utan att det är provocerande ifall man ens lyfter komplexiteten i konflikten. Precis som att man blev kallad för "nazist" om man ifrågasatte invandringen, "klimatförnekare" om man ifrågasatte plastpåseskatten, "rasist" om man ifrågasatte Derek Chauvins dom, "kvinnohatare" om man ifrågasatte att en hand på rumpan skulle klassas som ett sexuellt övergrep etc.

Denna typ av är inspel i viktiga diskussioner är bara ovärdiga och fördummande. Vi måste lära oss att diskutera sakfrågor utan att blanda in känsloargument eller försöka misskreditera andra deltagare i debatten. Det finns nämligen en sak jag föraktar 100 gånger mer än både Putin och Biden, och det är gruppmentalitet, vi mot dem, gott mot ont. Framförallt när majoriteten saknar stake att erkänna att de blev lurade. Som med Kony2012, eller med "flyktingkrisen", eller med George Floyd. Det är enklare att glömma och enas kring någonting nytt istället.

Som vanligt så sammanfattas detta bäst av Seinfeld:

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Zon för politiska diskussioner
Bad_Brett: Plastpåseskatten har ingenting med klimatet att göra. Jag förstår att du vill att liberalernas (eller partiet som förkortas L och som bedriver konservativ politik) förslag för att enligt EUs direktiv minska användandet av plast ska göras till en klimatfråga för att kunna förlöjliga klimatfrågan.

Jag tycker att det är ett djävligt dåligt sätt att förvandla fakta (som att Ryssland utan någon som helst rätt anfaller ett demokratiskt land) till något man ska ha en diskussion kring. Man ska framlägga åsikter ungefär som det var en syjunta där alla ska få snacka fritt.
Kommentera