Café

49238 inlägg · 1044 ämnen

Inlägg #2715107

Sv: Zon för politiska diskussioner
Bad_Brett: Eftersom du skrev att globalismen har förstört väst, så undrade jag bara vad du menar med globalismen. Det verkar kunna ha olika betydelser.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Zon för politiska diskussioner
Peja: Okej, för all del. För mig är det ganska enkelt, dvs att globalism är att motsatsen till nationalism.

- 2002 meddelade Mona Sahlin att det inte finns någon svensk kultur
- Samma år sa Gudrun Schyman att svenska män förtrycker kvinnor på samma sätt som talibanerna i Afghanistan
- 2006 meddelade Fredrik Reinfeldt att det ursvenska är blott "barbari"

Efter detta har det bara eskalerat. Pepparkakssången är rasistisk, skolavslutningar i kyrkan är exkluderande, nationalsången anklagas för att vara imperialistisk. Kravallpoliser knäböjer tillsammans med huliganer. Medarbetare anställs baserat på etnicitet, sexuell läggning eller kön snarare än kompetens. Detta gäller inte bara Sverige, utan även övriga västvärlden, vilket bekräftades av en anställd hos Disney för ett tag sedan:

insidethemagic.net/2024/06/disney-executive-caught-saying-company-wont-hire-white-men-rl1/

www.dailymail.co.uk/news/article-9327239/Disneys-PC-police-Company-holds-meetings-groups-decide-content-gets-disclaimer.html

Jag sitter själv i styrelsen i ett medelstort svenskt företag och kan stämma in i den beskrivningen. Det är inte speciellt konstigt att det blir så, då vi blir helt bakbundna av EU-taxonomierna och kraven på hållbarhetsrapportering (CSRD). Folk som inte är pålästa kanske tror att detta handlar om klimatet, men det är bara ett av tre ben. Lika stor del är den så kallade "sociala hållbarheten", där sammansättningen av medarbetarna kommer jämföras med landets demografi. Exempelvis, om Sverige har 50% mörkhyade, men företaget enbart har 20% mörkhyade, så kan det påverka vår ESG-poäng, eftersom sammansättningen av företaget inte matchar demografin. Utbildning, erfarenhet och prestation är sekundärt.

De som försökte varna för denna utvecklingen blev kallade för rasister, fick sparken från sina jobb, fick hotbrev hem på posten. Förr eller senare kommer det alltid en motreaktion. Det har bubblat i det tysta i snart två decennier och nu är katten ute ur säcken. Det är rätt självklart att när inflationen skenar, bränslepriserna skenar, elpriserna skenar, matpriserna skenar och folk dessutom har blivit förödmjukade och stämplade som foliehattar i 20 års tid, att de till slut får nog och det bildas en motreaktion som är tillräckligt starkt för att omkullkasta etablissemanget. I Sverige ligger vi som vanligt lite efter, men den högerextrema vågen som sveper över Europa lär pågå i många år..

Nu kanske ni tror att jag är nöjd över detta, men jag tycker mest att det är sorgligt att det alltid ska vara en fajt mellan två läger och att vi aldrig kan hitta en balans. Landet lagom finns inte mer.
Kommentera