Café

49238 inlägg · 1044 ämnen

Inlägg #2715263

Sv: Zon för politiska diskussioner
Wauzsig: Du menar att Liberalerna var drivande eftersom de kom med en sådan proposition? Det blir lite som om jag skulle lämna in en motion till årsstämman att mitt företag borde anställa en kontorstrippa; Om ledningen sedan gör detta, bör man då kritisera mig eller ledningen som verkställde och försvarar rekryteringen?

Per Bolund är den som vid upprepade tillfällen har försvarat skatten:

www.aftonbladet.se/debatt/a/GGX1v4/jo-skatt-pa-plastpasar-behovs-for-var-natur

Angående ChatGPT, så jobbar jag med AI-frågor och har rätt bra koll på möjligheter och begränsningar. I den här typen av diskussioner, där hänvisningar till artiklar och citar tenderar att hagla, så gör den i regel ett bra jobb med att sammanfatta helheten. Som du säkert vet använder bland annat Aftonbladet denna funktionalitet i nästan alla artiklar.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Zon för politiska diskussioner
Bad_Brett: Ang din hyllning av ChatGPT bör du ju då veta begräsningen när "den" inte kan leta upp fakta som finns på pdf, t ex källan på länken nedan som är skriven av liberalerna själva och som visar att liberalerna redan före valet och januariavtalet ville ha en platspåseskatt och därmed var en av de drivande partierna.

www.liberalerna.se/wp-content/uploads/klimat.pdf

Ang. ditt exempel med en motion på en årsstämma så är ju liberalerna i båda rollerna, d v s både förslagsställare och en av de som ansvarar för beslut och genomförande i och med att de röstar ja till sitt eget förslag och skriver in sitt eget förslag i avtalet för att se till att de fyra januaripartierna, där liberalerna ingick, ska genomföra den politiken.
Kommentera

Sv: Zon för politiska diskussioner
Bad_Brett:
Vad gör det om Liberalerna var drivande för den?

Ett mer rättvisande illustration. Du säljer ditt företag och som krav har du att köpande företag skall anställa en kontorstrippa annars blir dealen inte av. Plus att du då ger 20% rabatt på marknadsvärdet. Jag hade helt klart köpt! 😂
Kommentera