Café

49208 inlägg · 1044 ämnen

Inlägg #2716813

Sv: Zon för politiska diskussioner
J F K:Det mest sjuka är följande.
republikanska väljare är extremt mycket färre.
republikanska väljare ser ut att vara fler.pga gerry mandering.

Kort sagt så skulle Trump förlorat valet mot Clinton extremt tydligt, men USA låter idioter och pajaser få mer röster.

Så en republikan som skjuter det republikanska partiets sämsta kandidat någonsin är demokraternas fel?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Zon för politiska diskussioner
J F K: Du gör inget vidare bra jobb om målet är att dölja din aversion gentemot republikaner.

Hur tycker du Biden skötte utträdet ur Afghanistan? Hur tycker du Biden och Kamala har hanterat den mexikanska gränsen?

Jag har en teori. Jag tror inte det handlar om stadsskulder eller ens Trump. Jag tror det handlar om att vi länge har haft en klubb för inbördes beundran i Sverige, som består av övre medelklass till överklass. I princip alla etablerade medieprofiler tillhör denna grupp. Positioner tillsätts baserat på släktband, kontakter och värdegrund, snarare än kompetens (detta är väl kartlagt för den som är intresserad). Detta klegg har under lång tid styrt debatten, bestämt vad som är yttrandefrihet och vad som är hat, vad som är gott och vad som är ont. Då denna grupp består till stor del av folkkära artister, idrottsmän, skådespelare och medieprofiler, följer såklart en rejäl svans med nyttiga idioter som inte tänker själva utan enbart reciterar sina idoler, som i sin tur reciterar varandra.

Trump har på egen hand fullkomligt krossat allt det där. Förtroendet för media och framförallt public service havererar. Folk skiter numera i om de blir kallade för rasister. Folk börjar tröttna på självupptagna snorungar med för mycket fritid som förväntar sig bli hyllade som hjältar för att de har hittat på en identitet.

Det är där skon klämmer. Trump är en stor ledare som ingjuter moral hos en grupp människor som tidigare varit lätt för eliten att köra över. Precis samma anledning som skapade skadeglädje hos eliten när Jordan Peterson var sjuk. Eller precis som att frilansare som Lamotte blir kallade för "swish-horor", medan man tycker att sossarnas lotterier eller presstödet är oproblematiskt. Det är provocerande med folk som inte rättar sig i leden, framförallt när de gör det framgångsrikt.
Kommentera

Sv: Zon för politiska diskussioner
J F K: ” Så en republikan som skjuter det republikanska partiets sämsta kandidat någonsin är demokraternas fel?”

Källa på att han var republikan?
Kommentera