Café

49208 inlägg · 1044 ämnen

Inlägg #2716820

Sv: Zon för politiska diskussioner
J F K: Du gör inget vidare bra jobb om målet är att dölja din aversion gentemot republikaner.

Hur tycker du Biden skötte utträdet ur Afghanistan? Hur tycker du Biden och Kamala har hanterat den mexikanska gränsen?

Jag har en teori. Jag tror inte det handlar om stadsskulder eller ens Trump. Jag tror det handlar om att vi länge har haft en klubb för inbördes beundran i Sverige, som består av övre medelklass till överklass. I princip alla etablerade medieprofiler tillhör denna grupp. Positioner tillsätts baserat på släktband, kontakter och värdegrund, snarare än kompetens (detta är väl kartlagt för den som är intresserad). Detta klegg har under lång tid styrt debatten, bestämt vad som är yttrandefrihet och vad som är hat, vad som är gott och vad som är ont. Då denna grupp består till stor del av folkkära artister, idrottsmän, skådespelare och medieprofiler, följer såklart en rejäl svans med nyttiga idioter som inte tänker själva utan enbart reciterar sina idoler, som i sin tur reciterar varandra.

Trump har på egen hand fullkomligt krossat allt det där. Förtroendet för media och framförallt public service havererar. Folk skiter numera i om de blir kallade för rasister. Folk börjar tröttna på självupptagna snorungar med för mycket fritid som förväntar sig bli hyllade som hjältar för att de har hittat på en identitet.

Det är där skon klämmer. Trump är en stor ledare som ingjuter moral hos en grupp människor som tidigare varit lätt för eliten att köra över. Precis samma anledning som skapade skadeglädje hos eliten när Jordan Peterson var sjuk. Eller precis som att frilansare som Lamotte blir kallade för "swish-horor", medan man tycker att sossarnas lotterier eller presstödet är oproblematiskt. Det är provocerande med folk som inte rättar sig i leden, framförallt när de gör det framgångsrikt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Zon för politiska diskussioner
Bad_Brett:
Hur skulle utträde ur Afghanistan skötts tycker du?
Kommentera

Sv: Zon för politiska diskussioner
Bad_Brett: Ja, Trump kör samma sak som Hitler. MSM kallas lügenpresse.

Jag fattar att nazister håller med likt Åkesson som gick med I ett parti som drevs av en nazistisk partiledare.
Kommentera

Sv: Zon för politiska diskussioner
Bad_Brett: Jag tror inte det är Trumps politik som klämmer mest. De flesta vet ingenting om hans politiska program och själv pratar han ju heller inte särskilt mycket om det. Det är mest floskler och diverse förolämpningar. Just att tonen har blivit mycket elakare beror nog mycket på Trump.
Kommentera

Sv: Zon för politiska diskussioner
Bad_Brett: Så vad du säger är att Trunp ät en sjuk människa? Jag håller med.

USA har aldrig någonsin varit ett sämre fungerande land.

Möjligen var inte skytten republikan. Själv minns jag bara Bad_Brett som exceptionellt tydligt skrev att han var antifa
Kommentera