Café

49272 inlägg · 1044 ämnen

Inlägg #2716983

Sv: Zon för politiska diskussioner
Pinaceae: Den högerradikala retoriken handlar ju mångt i mycket om whataboutism, att förflytta målsnöret skifta fokus och tilltala den lättpåverkade massan med lättsmält men inte alltid helt korrekt information.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Zon för politiska diskussioner
KB: Projicering. Fokusförflyttning är vänsterns paradgren, inte högerns.

Några typexempel:

F: Invandringen har kostat x miljarder kronor och x % av grov brottslighet begås av personer med utländsk bakgrund
S: Precis så resonerade Hitler! Och om du är så mån om att motverka brottslighet, varför kritiserar du inte privatiseringen som har skapat de socioekonomiska orättvisorna som ligger till grund för kriminaliteten?

F: Varför ska vi i lilla Sverige lägga så vansinnigt mycket skattepengar på klimatomställningen när Kina bygger över 100 nya kolkraftverk om året?
S: Det är vi i väst som är problemet, eftersom USA släpper ut betydligt mer koldioxid per person!

F: Socialdemokraterna har främjat ohämmad utomeuropeisk invandring sedan 80-talet, kan ni erkänna att det var ett misstag?
S: Vi befinner oss nu i en situation där unga människor mister livet nästan varje dag, det är extremt lågt att börja peka finger i en situation där den enda lösningen är blocköverskridande samarbete!

F: Socialdemokraterna försvarade länge Jamal El-Hamas och sade att han har kämpat mot Hamas i hela sitt vuxna liv, varför uteslöt ni honom helt plötsligt?
S: Kolla! Kolla! Sverigedemokraterna har en trollfabrik! De har postat memes utan att tala om att det var SD som var avsändaren! Ett hot mot demokratin!!!

Högern ägnar sig ytterst sällan åt fokusförflyttning, det är ren vänsterretorik. Då vänstern aldrig har faktan på sin sida, utan endast bygger politiken på känsloargument, så är det dödsdömt att ge sig in i en saklig debatt. Därför övergår man snabbt till att kalla meningsmotståndarna för "nazister" eller "klimatförnekare", för att flytta fokus till motdebattörens [bristande] karaktär istället för objektiva data.
Kommentera