Café

49272 inlägg · 1044 ämnen

Inlägg #2717031

Sv: Zon för politiska diskussioner
KB: Projicering. Fokusförflyttning är vänsterns paradgren, inte högerns.

Några typexempel:

F: Invandringen har kostat x miljarder kronor och x % av grov brottslighet begås av personer med utländsk bakgrund
S: Precis så resonerade Hitler! Och om du är så mån om att motverka brottslighet, varför kritiserar du inte privatiseringen som har skapat de socioekonomiska orättvisorna som ligger till grund för kriminaliteten?

F: Varför ska vi i lilla Sverige lägga så vansinnigt mycket skattepengar på klimatomställningen när Kina bygger över 100 nya kolkraftverk om året?
S: Det är vi i väst som är problemet, eftersom USA släpper ut betydligt mer koldioxid per person!

F: Socialdemokraterna har främjat ohämmad utomeuropeisk invandring sedan 80-talet, kan ni erkänna att det var ett misstag?
S: Vi befinner oss nu i en situation där unga människor mister livet nästan varje dag, det är extremt lågt att börja peka finger i en situation där den enda lösningen är blocköverskridande samarbete!

F: Socialdemokraterna försvarade länge Jamal El-Hamas och sade att han har kämpat mot Hamas i hela sitt vuxna liv, varför uteslöt ni honom helt plötsligt?
S: Kolla! Kolla! Sverigedemokraterna har en trollfabrik! De har postat memes utan att tala om att det var SD som var avsändaren! Ett hot mot demokratin!!!

Högern ägnar sig ytterst sällan åt fokusförflyttning, det är ren vänsterretorik. Då vänstern aldrig har faktan på sin sida, utan endast bygger politiken på känsloargument, så är det dödsdömt att ge sig in i en saklig debatt. Därför övergår man snabbt till att kalla meningsmotståndarna för "nazister" eller "klimatförnekare", för att flytta fokus till motdebattörens [bristande] karaktär istället för objektiva data.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Zon för politiska diskussioner
Bad_Brett: Är detta en naturligt förekommande dialog och respons som ofta dyker upp enligt dig? Jag har även stora problem med hur ytterligheten på vänstern för mycket av sin retorik (naivitet främst). Detta är ju dock uppenbart en hårt vriden uppdiktande om något.

A - Beklämmande att högerradikala i USA valt att inskränka på aborträtten och hellre ser att 12-åriga flickor tvingas bära på barn som förorsakats av våldtäkt och/eller incest.

B - Det finns faktiskt enskilda kliniker i vissa stater som erbjuder sen abort, så totalförbud i samråd med den heliga skriften är det enda rätta!

Vad tycker du om min fanfiction?
Kommentera

Sv: Zon för politiska diskussioner
Bad_Brett:

Jag blir märkbart irriterad hur debattklimatet blivit, satt och lyssnade på ett par som diskuterade politik i dag när jag väntade på tåget hem till Dalarna, de var i min ålder ungefär tror jag, en av dom sa, på 80 - 90 talet accepterade man andras åsikter och tyckte det var ok, idag är det hat personliga påhopp och framförallt är man rasist, nazist, idiot, om man inte håller med speciellt högersidan av politiken, folk kanske skall vakna upp och förstå varför det blåser högervindar i Europa.

Man får väl inte säga vad det beror på?

Så länge folk står för sina åsikter diskuterar jag gärna men om jag skulle säga " tex "att jag ex stöder Le Pen eller Orban eller Trump och det enda jag får till svar är " Rasist " då är det färdigdiskuterat. Man måste ha mer än så att komma med.

Får vi en annan ton i debatten kommer det släppa men det gör det inte för vänstern är fortfarande roten till allt ont i landet

Det finns ex bevis på att majoriteten av de som sitter på Sveriges kändaste fängelse idag, Kumla, Tidaholm, Österåker, Hall är av utländsk härkomst men det diskuteras inte för då blir det känsligt.

Säjer som Åkesson " Man byter inte värderingar bara för att man byter mark under fötterna "

Kan va det mest klockrena jag hört någonsin av en politiker. Men när han sa det så drog folk rasistkortet direkt.

Vet folk i det här lander innerst inne vad invandringen kostar?

Kommer du hit och sköter dig skall du få stanna men sköter du sig inte och begår våldtäkter, skjuter och bränner bilar så är det adjö

Ganska logisk åsikt tycker jag

Jag blir rädd för Sveriges framtid.

Trevlig kväll.

Står för min åsikt, är det någon som tycker jag är rasist så ta det i bubbla ;)
Kommentera