Café

49208 inlägg · 1044 ämnen

Inlägg #2717072

Sv: Zon för politiska diskussioner
Bad_Brett: Du beskriver ytterligheter och extrema åsikter som visserligen existerar inom grupper på den vänstra sidan av det politiska spektrumet. Du väljer samtidigt att tillskriva de attributen som definierande för ”vänstern” som helhet. Något som du inte verkar vara villig att göra för motparten. Jag relaterar både din och JFK’s beskrivningar som tillhörande ”högern”.

Mitt problem är till stor del att man väljer sida likt man väljer att heja på ett fotbollslag. Tycker det är mer nyanserat och har fler nivåer än att vara begränsat till två planhalvor.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Zon för politiska diskussioner
KB: "Tycker det är mer nyanserat och har fler nivåer än att vara begränsat till två planhalvor."

Helt enig. Men denna typ av diskussioner har inte varit möjlig att ha förrän precis nyligen. Att överhuvudtaget lyfta frågor om invandring, svensk kultur, BLM, feminism, klimat etc. har varit totalt tabu. Att öppet diskutera denna typ av frågor kunde i bästa fall leda till ett samtal från HR och i värsta fall leda till sparken.

Efter att ha försökt föra en saklig debatt i 20 års tid, inser man till sist att det är lönlöst. För som du säger så är det som att heja på fotbollslag, och högerns problem har varit att man inte har varit närheten av lika duktig på att mobilisera sig som vänstern. Muckar man med vänstern får man hela mobben efter, muckar man med högern så får man ett debattinlägg på X som svar.

Det allra mest irriterande är att vi som varnade för flyktingpolitiken, att MeToo skulle gå för långt, att satsningar som H2GS och NorthVolt var idiotiska etc. blev utsatta för massiv mobbning där vi blev kallade för rasister, incels och klimatförnekare. Men inte en enda av dessa mobbare har krupit till korset och vågat erkänna hur fel de hade.

Ifall dessa personer hade sträckt ut en hand och sagt "Jag var naiv och drogs med i drevet, jag borde ha tänkt mer, förlåt för mitt beteende" så hade det varit en sak. Men som sagt har jag inte träffat en enda person från vänstern som har haft stake att be om ursäkt. Istället har de skiftat fokus och lägger all energi på Ukraina/Palestina-kriget, trollfabriker och allt vad det kan vara.

Don't bring a knife to a gunfight.
Kommentera