Café

49208 inlägg · 1044 ämnen

Inlägg #2717071

Sv: Zon för politiska diskussioner
J F K: Det blir väldigt problematiskt att prata om "anti-vaxxare". De som var skeptiska till Covid-vaccinet fick ju rätt till slut. Samtidigt så finns det dårar som vägrar ge sina barn beprövade vacciner, vilket gör att sjukdomar som mässling riskerar att komma tillbaka. Viktigt att inte dra dessa över samma kam.

Konspirationsteorier föds när den vinnande sidan (som sitter i regering, styr media, har flest fotsoldater) kontrollerar informationsflödet genom censur, desinformation eller hot. Det därför föga förvånande att när det nu blåser lite högervindar, att vänstern direkt börjar konspirera kring om Trump har iscensatt avrättningsförsöket etc.

Min bild av högermänniskor är verkligen inte att man dras till auktoriteter, utan snarare vill att politikerna ska lägga sig så lite som möjligt. Dvs låt familjen bestämma vem som är hemma med barnen, sänk skatterna, låt mig kunna gå före i vårdkön om jag betalar för det, låt mig placera mitt barn i vilken skola jag vill, gå ur EU etc. Ge frihet till individen helt enkelt. Ärligt talat så vet jag inte riktigt vem du beskriver.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Zon för politiska diskussioner
Bad_Brett:

"
Konspirationsteorier föds när den vinnande sidan (som sitter i regering, styr media, har flest fotsoldater) kontrollerar informationsflödet genom censur, desinformation eller hot.
"

Menar du verkligen det här?
Kommentera

Sv: Zon för politiska diskussioner
Bad_Brett: Vaccinet räddade massor liv och det allmänna konsensus är det Covid-vaccinet var väldigt bra och nödvändigt.

Diskuterar man bara enligt anekdotisk bevisföring är det svårt.

Den typen av högermänniska du beskriver känner jag inte igen. Det är dessutom knappast de som röstar SD, men möjligen L och tidigare M. Nu är ju varken M, KD eller SD alls liberala längre.

Andelen som vill gå ut ur EU är så pass få att det bara skulle innefatta en liten del av högerväljarna. Förstår inte hur det kan sägas vara höger.
Kommentera

Sv: Zon för politiska diskussioner
Bad_Brett: Du beskriver ytterligheter och extrema åsikter som visserligen existerar inom grupper på den vänstra sidan av det politiska spektrumet. Du väljer samtidigt att tillskriva de attributen som definierande för ”vänstern” som helhet. Något som du inte verkar vara villig att göra för motparten. Jag relaterar både din och JFK’s beskrivningar som tillhörande ”högern”.

Mitt problem är till stor del att man väljer sida likt man väljer att heja på ett fotbollslag. Tycker det är mer nyanserat och har fler nivåer än att vara begränsat till två planhalvor.
Kommentera