Café

49208 inlägg · 1044 ämnen

Inlägg #2717068

Sv: Zon för politiska diskussioner
Tarasov: Har faktiskt träffat någon vänsterdåre på Södermalm som tyckte det var fel att försvara Ukraina. Möjligen kunde "Offensiv" i Umeå också vara för någon kommunistisk auktoritet, men annars har jag aldgrig träffat de personer Brett refererar till. Har träffat många SD som försvarar Putin och som har åsikter väldigt likt fascismen.

Det som gör hela diskussionen märklig är att det parti i Sverige som är mest vänster (som jag aldrig skulle rösta på) är ganska lika S på 70- och 80-talet. SDs retorik är kopiöst mycket mer likt Mussolinis och Hitlers.

Själv hade vi en leverantör som både var anti-vaxxare och makalöst nog lite flat earth. (Han tyckte att de hade väldigt bra förklaringar på världen och var lite ambivalent.)
Men att mer extrema högerfolk dras mot auktoriteter och konspirationsteorier finns det forskning på.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Zon för politiska diskussioner
J F K: Det blir väldigt problematiskt att prata om "anti-vaxxare". De som var skeptiska till Covid-vaccinet fick ju rätt till slut. Samtidigt så finns det dårar som vägrar ge sina barn beprövade vacciner, vilket gör att sjukdomar som mässling riskerar att komma tillbaka. Viktigt att inte dra dessa över samma kam.

Konspirationsteorier föds när den vinnande sidan (som sitter i regering, styr media, har flest fotsoldater) kontrollerar informationsflödet genom censur, desinformation eller hot. Det därför föga förvånande att när det nu blåser lite högervindar, att vänstern direkt börjar konspirera kring om Trump har iscensatt avrättningsförsöket etc.

Min bild av högermänniskor är verkligen inte att man dras till auktoriteter, utan snarare vill att politikerna ska lägga sig så lite som möjligt. Dvs låt familjen bestämma vem som är hemma med barnen, sänk skatterna, låt mig kunna gå före i vårdkön om jag betalar för det, låt mig placera mitt barn i vilken skola jag vill, gå ur EU etc. Ge frihet till individen helt enkelt. Ärligt talat så vet jag inte riktigt vem du beskriver.
Kommentera