Café

49208 inlägg · 1044 ämnen

Inlägg #2717065

Sv: Zon för politiska diskussioner
Bad_Brett:
Har en kompis som röstar på SD eller två till som definitiv gillar fascism mussolini. Eller tredje vägen.

När det gäller vänsterfolk har jag inte talat med så många men inte träffat någon som hyllar Stalin. Känner till Myrdal och möjligtvis Wollter.

När tror du Ryssarna klappar ihop i Ukraina?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Zon för politiska diskussioner
Tarasov: Intressant det där. Jag tror aldrig har har träffat någon som har hyllat fascism, bortsett från tokarna från NMR som står med flygblad på stan. Men de är väl några hundra i hela landet. Däremot har vi ju fått en nynazistisk våg nu bland ung vänster som förföljer judar över hela västvärlden.

Sedan har vi folkkära artister som Jerry Williams som hade som högsta dröm att få träffa Stalin och Lenin, och öppet pratade om hur kommunismen skulle lösa alla problem. Ändå hyllades han som en hjälte.
Kommentera

Sv: Zon för politiska diskussioner
Tarasov: Har faktiskt träffat någon vänsterdåre på Södermalm som tyckte det var fel att försvara Ukraina. Möjligen kunde "Offensiv" i Umeå också vara för någon kommunistisk auktoritet, men annars har jag aldgrig träffat de personer Brett refererar till. Har träffat många SD som försvarar Putin och som har åsikter väldigt likt fascismen.

Det som gör hela diskussionen märklig är att det parti i Sverige som är mest vänster (som jag aldrig skulle rösta på) är ganska lika S på 70- och 80-talet. SDs retorik är kopiöst mycket mer likt Mussolinis och Hitlers.

Själv hade vi en leverantör som både var anti-vaxxare och makalöst nog lite flat earth. (Han tyckte att de hade väldigt bra förklaringar på världen och var lite ambivalent.)
Men att mer extrema högerfolk dras mot auktoriteter och konspirationsteorier finns det forskning på.
Kommentera

Sv: Zon för politiska diskussioner
Tarasov: Hittade akademiska undersökningar gällande hur bra amerikanska presidenter varit:
en.wikipedia.org/wiki/Historical_rankings_of_presidents_of_the_United_States
(resultatet hittar man under Scholar survey summary)
Det finns källhänvisningar så man studera varför rankingen ser ut som den gör.

Föga förvånande hamnar Trump riktigt långt ned. I två av de fem som gjorts rankas han som sämst någonsin och de andra tre inte långt ifrån.
Den avgående Biden helt klart på övre halvan.

Kommer vara lika svårt att förlika sig med för alla nätkrigare, rednecks och sådana som slutat tro på forskning och fakta.
Kommentera