Café

49238 inlägg · 1044 ämnen

Inlägg #2719495

Sv: Zon för politiska diskussioner
Bad_Brett: Som jag tolkar lagen du åsyftar i Minnesota, så är det upp till de enskilda aktörerna (skolor och distrikt) att se till så att hygienprodukter finns tillgängliga för alla de som har behov av det (menstruerandes) vid deras toaletter. Detta gäller för elever mellan 10 till 18 år (grade 4-12) - det verkar vara formulerat i den stilen. Att dessa aktörer väljer att tillgängliggöra det vid samtliga toaletter går säkert att diskutera hur optimalt det egentligen är utifrån en kostnadsfråga. Sen handlar det i förlängningen om hur tillgången till toaletter sköts utifrån uppdelning av kön och hur distrikten väljer att tolka paragrafen. Det finns dock ingenting i den stiftade lagen som explicit menar att herrtoaletter måste ha tamponger på plats.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Zon för politiska diskussioner
KB: Har läst igenom lagen och det var en surrealistisk upplevelse. "Menstruerande personer" - det fanns en tid då de kallades för "kvinnor".

Anledningen till att de inte skriver "kvinnor", är såklart att kvinnor nuförtiden kan bestämma sig för att identifiera sig som en man, en golden retriever eller en åkgräsklippare, som då kommer fortsätta menstruera. Om en kvinna byter juridiskt kön till man och sedan går på herrtoaletten och det saknas mensskydd, kommer det såklart leda till en massiv stämningsansökan på traditionellt amerikanskt manér. Därför blir det i realiteten samma resultat som att skriva "alla toaletter måste ha mensskydd".
Kommentera