Luleå HF

116656 inlägg · 887 ämnen

Lener till LHC

983364 · » Till forumet


Sv: Lener till LHC
Mycket teorier och snudd på domedagsprofetior om Lener.
Tror väl ändå att LHC:s ledning ganska ordentligt gått igenom vad man förväntar sig av sin tränare, och att Lener omvänt förklarat vad han står för.
När det gäller hans berömda matchning av olika femmor undrar jag om det i praktiken blir så gigantisk skillnad. 4:e linen får redan idag minimalt med istid.
3:e linen har, undantaget Pajen, fungerat som lite av checking line. Och första femman har klart mest istid, även om Jocke E (från andra linen) ligger tvåa i den grenen bland forwards internt.
Så... någon revolution tror jag inte på i det avseendet. Däremot som sagt lite mer aktiv coachning där man spelar de för stunden heta spelarna lite mer.
Kommentera

Sv: Lener till LHC
Linkan: Det är sjukt mycket för en forward. Det är väl ungefär vad Janne har iår. Och han har ju mest i elitserien....
Kommentera

Sv: Lener till LHC
Lövva: Bartecko låg på 26 min i snitt har jag för mig, inte undra på att man blir knäckt!
Kommentera

Sv: Lener till LHC
distanserad: Men vad vi än tror och säger, så kommer det märkas att det är en ny tränare. Var beredd på tråkhockey ala Tjeckien, stå på blå och vänta ut motståndet. Får Lener alla att acceptera sina roller i laget, ja då kan ni nog gå rätt långt.
Kommentera

Sv: Lener till LHC
distanserad: Nog fanns kvaliten i Luleå men det blir för lätt för motståndarna att neutralisera två kedjor, istället för fyra kedjor. Detta utnyttjade Linköping smärtsamt enkelt i två kvartsfinal serier.

Dessutom blev det oerhört hård belastning på dem två kedjorna som alla snittade på näst intill bisarrt mycket speltid per match. Inget annat är att förvänta sig i Linköping nästa år.

Och Håkansson lär få flytta på sig till en tredje kedja som har som enda uppgift att spela 0-0 varje byte. Accepterar han en sådan roll?

Fjärde kedjan kommer att ha samma uppgift. dvs spela 0-0. Vilken etablerad spelare kan tänkas göra det? Inga många, så ni får förlita er på "juniorer" som tar den rollen.
Kommentera

Sv: Lener till LHC
distanserad: Nja inte laborerade han så väldans mycket det enda man kommer i håg som stack ut var när han flyttade Renberg till 3 kedjan och Harju till 1 kedjan, då lipade Renberg ut i pressen och vips var han tillbaks i 1 kedjan. Men får han agg mot en lirare tvekar han nog inte att bänka denne. Han är en hård tränare, kanske går det hem kanske inte?! dagens hockeyspelare är ju rätt så bekväma, kanske är det just det LHC behöver.

Det enda som kan få Bartecko till LHC är väl om Luleå åker ut ur elitserien. Eller om LHC är villiga att pröjsa ut han från Luleå, men den summan pengar har nog ingen elitklubb råd med om jag får gissa.
Kommentera

Sv: Lener till LHC
distanserad: Mange? Syftar du då på Mange Johansson?
Kommentera

Sv: Lener till LHC
Lindberg Råkkar: Har svårt att tro att klubben accepterar en tråkhockey, LHC har byggt sitt lag på anfallshockey, fart och teknik. Det ändrar man inte från en säsong till en annan. Spelarmaterialet finns inte om man inte tänkt byta ut hela laget. Vilket de naturligtvis inte tänker göra.

Tror heller inte detta är tanken med Leners NHL system.
Kanske var det så att det offensiva spelarmaterialet, eller kvaliteten på spelarna överlag inte var tillräckligt i Luleå för att vara ett puckförande lag?
Kommentera

Sv: Lener till LHC
Linkan: Renberg? Nej tack. Bartecko, ja tack.

Emvall kommer hamna i kylskåpet i vilket fall är jag rädd. Speciellt om Mange kommer tillbaka och tar över kaptensrollen på och utanför plan. Ledsen med Emvall har bevisat att han passerat bäst före denna säsong.

Ja, jag har förstått att det är 2 kedjor som ska producera (idag har vi ju i alla fall bara 1), 1 som ska neutralisera motståndarens bästa, samt en energikedja. Beroende på hur man kommunicerar detta så tror jag nog att man kan komponera ihop detta med lite nyförvärv och lura kvar några 1 år. Spelare som Zacke, Carlsson mfl kan säkert acceptera att vara en "energi kedja" - om man använder det på rätt sätt. Tyvärr lär det vara hämmande för deras utveckling till elitseriespelare. En sån som Tim lär knappast gå på det och lär lämna efter denna säsong.

Det jag har lite oklart för mig - är om Lener laborerar något med de 2 producerande kedjorna, eller om han lirar samma spelare mest hela tiden?
Kommentera

Sv: Lener till LHC
Linkan: Det är väl inte så säkert att det blir på det sättet, LHC har ju bra mycket mera pengar att handla med då lär ju Lener kunna få bygga laget precis som han vill. Dessutom så är väl Emvall en perfekt 3:e linare om man ska bygga ett lag för att ta guld. För då gäller det ha lite vassare lirare i top 2 formationerna.

Den stora nackdelen jag ser med Lener är att han står för en tråkig och bakåtsträvande hockey. Ställa upp och vänta, låg intensitet och nästan ingen forechecking i anfallszon utan leva på motståndarnas misstag gärna i mittzonen. Det är ofta effektivt, speciellt på bortaplan ger det mycket poäng. Däremot blir man lidande på hemmaplan och som åskådare så får man helt enkelt inte tillräckligt med valuta för pengarna.
Kommentera

Sv: Lener till LHC
Lövva: Typiskt, men hoppas han bara är tänkt som box spelare. slutar väl med att dom toppar med han!
Kommentera

Sv: Lener till LHC
distanserad: Kanske man får se en Surovy-Bartecko-Renberg kedja i LHC om något år.
Personligen tror jag Lener får sparken efter att han skickat ut Emvall med fler i kylskåpet. Hur det än blir så kommer ett gäng svenska spelare bli bänknötare till förmån för tjecker och slovaker. För ni ska ha en sak klar och det är att det bara blir två kedjor som spelar, 3 kedjan ger energi och 4 kedjan kan sitta och runka.
Kommentera

Sv: Lener till LHC
Lövva: Ja men med Burra så toppar dom ju laget:)
Kommentera

Sv: Lener till LHC
Hur i helvete kan dem låta Burra spela imorgon istället för Lidhammar som dem bänkar?
Kommentera

Sv: Lener till LHC
Lövva: alla luleå matcher streams ju så det kan väl inte vara nåt problem?
Kommentera

Sv: Lener till LHC
Sweet att Brynäs - Luleå går på Canal+. Såg att även Luleå - Modo och Frölunda - Luleå visas på Canal+.
Kommentera

Sv: Lener till LHC
Jesper Jonsson: Jag HOPPAS ju att man, lex tidigare erfarenheter, tagit ett ordentligt snack om vilka filosofier man står för och vilka rollfördelningar som gäller...
Kommentera

Sv: Lener till LHC
distanserad: Frågan är ju om det blir Lener vs Sportchefen eller om de båda kan enas.


Det avgör nog mycket vad det gäller honom och lhc
Kommentera

Sv: Lener till LHC
distanserad: Svarar dig på LHC-sidan så vi för debatten på rätt ställe! ;)
Kommentera

Sv: Lener till LHC
Larionov: Handlar väl inte om vad du eller jag vill - faktumet är att OM Luleå åker ur så förändras situationen.

Om vi ska ha två elit femmor att rulla runt på och resten som utfyllnad- verkar ju som Lener bygger på det sättet och Hemlin önskar samma sak - så OM vi tänkt att behålla och bygga på Surovy - så finns det väl inte direkt bättre lirare att para ihop honom med???
Det är beprövat och funkar - det gör inte dagens konstellationer - eller hur?
Vilka utanför första linan är egentligen en första lina? Jocke E kan kanske bli det. Sen är det hyfsat tomt om man ska vara allvarlig. Kanske inte på pappret, men efter vad som presterats denna säsong.

Backar - jo där är vi överens. Men det är jag inte så orolig för, det är ju inte direkt så att cluben inte känner till problemet...

Och en första keeper behöver vi också.

Sorry Luleå, nu blev det mycket LHC på er sida.
Kommentera

Sv: Lener till LHC
Larionov: Jag vet att både Kantor + Svoboda ville Lener ha till Luleå, Om jag inte missminner mig helt galet så snackade han även med Straka i NY Rangers x antal ggr men om det var han som misslyckades eller vad det var så fick han inte han till Luleå!!

Sörsta kruxet med Lener är att han är så ingrodd på 2st kedjor som producerar och sliter stenhårt på dessa och avlastar med en 3:e kedja som kan gå in och nolla en match, 4:e kör han minimalt med en sk energikedja som ger max och lite där till då dom får chansen!!
Kommentera

Sv: Lener till LHC
Larionov: Självklart ska du ju inte ta ordet "förbjuder" bokstavligt men du kan nog förvätna dig "bandy-hockey" ett tag fram över. Så mesigt som Luleå spelade under Leners tid saknar nog motsvarighet inom svensk hockey och tydligt såg det lika mesigt ut nu senast då han var i Tyskland
Kommentera

Sv: Lener till LHC
distanserad: Jag varken tror eller hoppas att Luleå åker ur. Och även om så vore, så är Bartecko inte svaret på alla ev. problem. Vi HAR en bra forwardsuppsättning redan. Det finns tillräckligt med spelare som kan producera framåt, men de behöver lite understöd i form av bättre offensiva backar. Plus att några ibland behöver få förklarat att den där insättningen varje månad på deras bankkonto förpliktar lite...

Bartecko är inte billig. Vi har redan ett antal forwards som kostar en bra bit över snittet. Att bränna hela budgeten på en kanonuppsättning forwards och sedan hoppas på att resten "löser sig" vore mer än korkat.

Jag hoppas verkligen inte att Lener försöker göra om hela LHC till ett slags Tjeckien-kollektiv där hans gullegrisar ska värvas till varje pris, till förmån för existerande habila spelare.
Kommentera

Sv: Lener till LHC
Lövva: "Nej, jag är inte bitter", eller ? :)

Tror nog att du överdriver lite. Har lite svårt att tro att Lener, med erfarenhet från både ES och NHL, förbjuder sina spelare att spela fysiskt. Det handlar nog mer om vilket spelarmaterial man har.
Kommentera

Sv: Lener till LHC
distanserad: Då får han "köpa" sig låss från kontraktet för en mindre summa.

Men inte har vi tänkt å ramla ur
Kommentera

Sv: Lener till LHC
distanserad: Bartecko till oss .... Hoppas
Kommentera

Sv: Lener till LHC
Lövva: Och vad står i hans kontrakt ifall ni ramlar ur ES?
Kommentera

Sv: Lener till LHC
Larionov: Han kommer defentivt köra med hårt belastning på era topplirare. Lär förmodligen ha två "noll-noll kedjor" och så lär han förbjuda spelare som Phil, Håkansson, Blomdahl med flera att spela fysisk hockey. Ni kan nog förvänta er att uppträda som ett bandylag de två kommande åren. Teknisk och fartfyllt lär det bli men med avsaknad av närkamper
Kommentera

Sv: Lener till LHC
PEN: Han har ju dock kontrakt ett år till med oss så risken är nog minimal
Kommentera

Sv: Lener till LHC
Nu går Lener ut och säger att Bartecko är 1:a på hans värvningslista över vad han vill ha till LHC, Nu måste ju Husse/klanen bevisa att dom kan låsa fast han så inte LHC får han....

Det är nu dom testas hårdare än någonsin Husse/klanen!
Kommentera

Sv: Lener till LHC
Lövva: Det jag gärna ser att han värvar in är spelskickliga backar. Det är LHC:s akilleshäl idag, no doubt. Och dessa översvämmar inte marknaden direkt. Om han sedan kan hitta några guldkorn någonstans återstår att se, jag tror inte han kan trolla med knäna. Han är ju inte direkt ensam i sin jakt.

Forwardsuppsättningen är helt OK, men de kommer lite till korta genom ett allt för dåligt backspel.
Kommentera

Sv: Lener till LHC
Linkan: Vilka spelare tror du LHC kommer att värva in som Luleå bara kan drömma om? Kantor? Nja, tycker Lener hade ett bra lag att röra sig med i Luleå men han kunde inte utnyttja det. Tvivlar på att han kommer att klara det i dynastin heller. Överskattad är nog ett ord som passar in bra i sammanhanget
Kommentera

Sv: Lener till LHC
Lövva: Men viss skillnad är det ju ändå på den truppen mot vad LHC kommer ha till hösten. En femte plats och en sjunde plats är inte så jäkla illa, med tanke på vars vi ligger idag. För inte hade Lener nått guldlag i Luleå.

Skillnaden i LHC är att han kommer få det han vill ha, vi kan bara drömma.
Däremot är risken stor att det blir många spelare som lämnar LHC under säsongen. Kanske vi skulle hålla oss framme på Tim Eriksson? Frallan?

Bästa tränare i Luleå måste vara Tavve, fatta vilket skitlag han hade men ändå tog vi oss till semi var och vart annat år! visseligen det var andra tider då, sämre löner i alla lag men ändå!
Kommentera

Sv: Lener till LHC
Linkan: Tycker ändå han fick ganska hygliga spelare att leka med under sin tid i Luleå. Bartecko, Orzagh, Surovy, Chabada, Nordqvist. Saravo, Renberg, Hynning, Sandström, Obsut, Niinimäki (påtänkt stjärna) och Kerman (även han påtänkt stjärna) är ju bara några av dem spelarna som Lener hade att leka med. Inga direkt dussinnamn i sammanhanget. Likväl så fick han endast ut det vilken tränare som helst hade fått ut.

Är skeptisk till att han lyckas nämnvärt bättre i dynastin. Möjligtvis kan han snubbla sig till en semifinal plats men då beror det snarare på Linköpings befintliga trupp.
Kommentera

Sv: Lener till LHC
Larionov: Ja, att få in Lückner som tränare skulle inte kännas som något lyft.:-)
Kommentera

Sv: Lener till LHC
Larionov: Ska bli intressant att se vad han kan göra av ett bra hockeylag.
Sen lär han ju få köpa in spelare som Luleå bara kunde drömma om. Kan bli nått stort det där.
Kommentera

Sv: Lener till LHC
Bolivar: Tja, det finns nog en eller annan match där man ibland tyckt att nämnda par borde bänkas. Se'n sätter de emellanåt en pyts eller två lika förbaskat... Så ibland är ju tålamod bra. Men vi får väl se vad det blir av det hela. Kul med något nytt i alla fall. Lückner hade ju gjort att man funderat på att gå över till Kricket eller nå't.
Kommentera

Sv: Lener till LHC
"Hans stil" = Leners stil alltså. Inte Frallans. :)
Kommentera

Sv: Lener till LHC
Linkan: Och Frallan som i november förlängde kontraktet till 2010...
Man får väl bara hoppas att han inte får stora darren och börjar lira som i Frölunda. Han har ju helt klart varit ordentligt på G och vuxit något enormt i takt med att självförtroendet kom tillbaka.
Sedan vet man ju aldrig. Hans stil kan ju innebära att en del spelare inte alls trivs och söker sig någon annan stans, det är alltid baksidan med "starka" ledare.
Kommentera

Sv: Lener till LHC
Linkan: Kanske öppnar för en flytt hem :)
Kommentera

Sv: Lener till LHC
Larionov: En bra tränare som man inte ska tjafsa med han fick nog en del ovänner i Luleå, en del av dom spelar inte i Luleå längre, är väl rädd att det kan få samma konsekvenser i LHC. Undrar om Frallan har kalla kårar nu. Frallan avgudar inte Lener om man säger så.
Kommentera

Sv: Lener till LHC
spud: Självklart, så länge dom producerar. Ingen är dock säker med Lener som coach. När Lener coachade LHF så var det ibland juniorerna som fick mest speltid även om det bara var i enstaka matcher. Det svåra är ju de spelare som kanske blir bänkade i 3:e och som inte varit bänkad på 5 år. Klarar de killarna av det utan gnäll så kan Lener vara nyttig. Blir det däremot gnäll i spelartruppen så kan det vara enklare att kicka tränaren.
Det hela beror ju också på vilket stöd Lener har av t.ex. sportchefen.
I MIK var det väl gnäll på Arvedsson att han var för hård som gjorde att spelarna gnällde och han åkte, i alla fall vad man kan läsa sig till.
Kommentera

Sv: Lener till LHC
Bolivar: Weinis och Mårtensson lär ju få speltid iaf!
Kommentera

Sv: Lener till LHC
Larionov: Inte så mycket att säga förutom Grattis. Tyckte han var en riktigt bra coach, speciellt en match-coach som inte tvekar att göra ändringar för att få ut maximalt av laget. Ingen "fegis" som t.ex. väntar med time-outen till 18 min in i 3:e perioden.
Dessutom tog han vid några tillfällen sig tid att gå upp på ståplats efter match för att prata med fansen och svara på frågor.
Kommentera

Sv: Lener till LHC
Larionov: jag ger han tre månader innan han får sparken
Kommentera

Lener till LHC
Jaha, vad säger "Expert-panelen" om Lener då.
Fram med ros, ris, yxor och andra accesoarer för en komplett sågning/hyllning.
Kommentera

983364 · »