Luleå HF

116295 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1577053

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Varför skriver jag förresten gång på gång jämnsides isf jämsides som det heter?

Oops;-)

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Förbundet/ligan har ännu inte meddelat om vi får zebror eller domare till kvällens match. 

De tog ju det obegripliga beslutet att sätta in de inkompetenta paret Sören/Nord i fösrta matchen i Skellefteå

Vilket fick exakt de konsekvenser vi varnat för.

I en match som Skellefteå totalt dominerade - förutom under det enda PP som Luleå tilldömdes (jämfört med massor av påhittade PP för hemmalaget som Skellefteåpubliken begärde och Sören/Nord villigt gav)- räddades Luleå av ett bra försvarsspel och en fomidabel JG att hålla 0-0 ända in i sudden.

Då fick Luleå den chans vi behövde. Bellemaire trippar omkull Abbott och "domare" Nord står bara tre meter bort och ser hela situationen. PP för Luleå och nu får vi chans att avgöra och stjäla matchen och sätta tryck för hela finalserien!

Nej. Så blev det inte. Nord BLUNDAR! Och eftersom Bellemaire trippat omkull Abbott tar han pucken och plöstligt har SkAIK ett 3 mot 2 eller nästan 3 mot 1 överläge och utnyttjar det. Bara sekunder efter Nords fiasko avgör SkAIK som direkt följd av Nords miss och vinner matchen.

Hur kommer det sig att Nord missade? Var det en svår bedömning en situation som kunde diskuteras, ett gränsfall?

Nej, inte alls. Alla såg det men den som var betald för att se såg inte. Vilket inte var så förvånande eftersom Nord och hans blindstyre till kamrat, Sören, blundat i stort sett hela matchen. De insåg ju vilka orkanåskor de skulle utsättas för i Schtaans arena om de tog utvisning på SkAIK och därför "såg" de inga utvisningar på SkAIK i andra perioden. Inte heller i tredje perioden. Och de tänkte knappast börja visa ut SkAIKare i sudden heller. 

Efter första perioden krisade de ihop totalt och stoppade därefter SkAIK-pipan i byxfickan och sedan "dömde" de resten av matchen med enbart Luleå-pipa.

Att de efter match kom ut ur garderoben och tillsammans med domarbasen Peter Andersson förklarade att de gjort ett misstag ändrar förstås inget. Det enda rättvisa hade förstås varit att korrigera misstaget genom att fortsätta matchen från sex minuter in på förlängning, läge 0-0 och PP för Luleå. I så fall hade det förstås funnits stor chans att vi vunnit. I ställert förlorade vi.

Skellefteå dominerade match 1. Fullständigt. Men vi förlorade på ett domarmisstag. Det är hela sanningen.

Nå, de plockade bort zebrorna efter matchen och satte in Rönnmark med Sjöqvistaren. Rönnmark är ju en ritig domare medan Sjöqvistaren är en risk och de båda har ju redan tidigare under slutspelet stulit ett regelrätt mål av Luleå.

Men det nya paret innebar förstås att matchen i Luleå blev mer rättvist dömd.

SkAIK vann match 1 genom ett direkt misstag av inkompetenta zebror som hemmadömde, Luleå fick inte den hjälpen av domare i match 2.

Riktigt eländigt, vi sätts i underläge redan utanför rinken vilket gör allt ännu svårare mot ett starkt SkAIK.

Hur kommer förbundet/ligan att resonera nu?

De kan ju knappast sätta in pajaserna från match 1 igen. Då tycker jag att vi vägrar spela.

Gissningsvis får Rönnmark/Sjöqvist fortsätta vilket är bättre.

Men riktigt bra är det inte.

Jag fattar inte varför de inte sätter in Vinnerbirg/Rönnmark tillsammans. Sveriges f n bästa domare: varför får de inte uppdraget när det spelas final och all annan hockey i landet är över?

Har Looben förklarat att Vinnerborg ska särbehandlas eftersom han inte varit rädd att visa ut Warulfvar under säsongen när de brutit mot reglerna?

Eller har SkAIK på något vis haft något av sina sex fingrar i spelet?

Jag undersökte ju tidigare hur Vinnerborg hanterat SkAIK under säsongen och det var inget tvivel om att Vinnerborg hade modet att ta ut SkAIKare när de fulspelar. SkAIK drar ju på sig mer tvåor av alla lag i både serien och slutspel eftersom de trippar, slashar och bultar/brottar omkull motståndare på fel sida om regelgränsen. Sedan har vi kaparen Jimmie som adderar armbågar i ansiktet på motståndare när han inte filmar. Vilket Vinnerborg upptäcker och inte är rädd att ta utvisning för.

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Jag undrar hur Rönken kommer att agera för att få laget att mentalt pränta in en match i taget, en period i taget, ett byte i taget. Och "glömma" att vi spelar final och ligger under med 0-2 i matcher.

Ett sätt kunde vara att tapetsera omklädningsrummen med uttalanden från Skellefteå håll. Ett sådant håll - för att inte säga bakhåll - är en f d journalist. Vi kan kalla honom F-n för enkelhet. 

Den F-n har hatat allt och alla som har något med Luleå och Luleå Hockey att göra och förföljt oss i många år. Nu tycks F-n också härja på diverse hockysidor under begreppet SS-mannen där han med smygrasistiska påhopp, t ex har han döpt Luleå till gnetfinnarna, fortsätter sin tragiska kamp som ett västerbottens svar på Don Quijote.

Jag undviker förstås vederbörandes trista plats på nätet men besökte den nyss för att se vad skit han är på Luleå och Luleå Hockey med nu. Och jag blev inte besviken. Här har vi ett potpurri av vedrebörandes "hockeyexpertisbedömningar" som Rönken mycket väl kan tapestera omklädningsrummet med:

• Om Luleå "… ja, det har liksom inte funnits några som helst gränser för hur uppspelt man kan vara över att ha brutit en barriär och gått till final för första gången sedan 1997."

• Om Delfinen: "Kommer hen som sköter mediakuben i Coop Arena att, liksom i senaste hemmamatchen, råka visa reklam när för hemmalaget tveksamma situationer ska vevas?"

• Om laget: "Kommer Abbottarna att tilldelas ett nytt frikort i hur mycket man tillåts skälla och gnälla på domarna på isen utan att straffas för det?"

• Om den överlägset vackert framförda nationalsången i Delfinen: "Den allra sömnigaste versionen av nationalsång som jag någonsin upplevt i en SM-final..."

• Om arrangemanget i Delfinen: "...om jag uppfattade den skräniga speakern rätt..."

• Om F-ns allanspel: "...som min vän Leif Boork gärna..."

• Om fysisk hockey från Luleås sida: "Det farligaste Luleå hade att komma med efter AIK-vändningen i första perioden var när Anton Hedman började åka runt och jaga huvuden. Det finns anledning att frukta att den ökände Luleforwarden inte har orsakat sin sista hjärnskakning för säsongen."

Ja, och i den stilen fortsätter F-n att orera på om sina hjärnspöken och själfantiserade fiender på ett sätt som antagligen får det att klia i underskriftfingrarna på varje överläkare i tjänst vid inrättningar där låsta dörrar, spännbälten och stora Haldolsprutor kommer till änvändning...

Kommentera