Luleå HF

116298 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1750942

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Vet att jag nämnde det tidigare att om ni fått behålla ungefär samma lag ett år till hade ni nog tagit guld i år men som vanligt med lule så tappas det hårt efter varje säsong och då blir att börja om på nytt.
Ska bli intressant att se vad era sista värvningar blir för ni kan omöjligt ha slut i kassan med en biljoner i bakfickan!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Blister Brigade: Jo, det har du ju rätt i. Bara att se hur illa spelet fungerade första månaderna för oss men från november och framåt gick det ju riktigt bra. Ett år till med majoriteten kvar och de skulle fungerat ännu bättre förstås.

Vanligt och vanligt. Det beror ju inte på någon sorts dålig planering och tro på att man alltid ska satsa på att skicka bort och köpa nytt utan nästan genomgående sedan många år av följande skäl: de som inte levererat som tänkt droppar vi (inklusive de som är kraftigt på väg nedåt), och de som erbjuds kraftig löneförstärkning på annat håll (i SHL, KHL, NLA, NHL) drar inklusive de som erbjuds chans att ta plats i ett NHL-lag, direkt eller via AHL, sticker förstås.

När man ser på SHL-lagen överhuvudtaget ser det ju i princip ut likadant överallt. Apan lyckades ju behålla första Gludlaget ett år till men sedan dess har ju många spelare dragit och inköpen varit många.

Lite trist är det förstås att det blivit så här men orsaken står att finna i framför allt NHLs, och i någon mån också KHLs och andra ligors expansioner, samt för vår del under många år att framför allt Pungen kastat upp stora pengar och snott alla spelare vi plockat från Allsvenskan och utvecklat till högsta SHL-nivå.

Alla klubbar önskar förstås att kunna fylla på med billiga egna produkter men det går inte. Apan har ju hävdat att de gjort så, men det beror ju bara på att de snott talanger för andra klubbar och "gjort till egna" och den kranen synes hålla på att stängas nu.
Kommentera