Luleå HF

116298 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2077973

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage: Kan även säga att det är tragiskt att MooDoo klantade bort sin plats hos eliten. Glad idag att vi har personer inom klubben som jobbar stenhårt och lojalt för sin organisation för att vi ska nå toppen igen.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Costanza: Jo, det är svårt att hålla sig säkert uppe i eliten under lång tid. MooDoo hamnade i en svacka och sedan av en spritt språngande Trottoarkant i kvalet.

Pölsan har ju ofta hängt på gärsgårn och fått kvalspela men har då som regel skärpt sig något grymt.

Luleå tappade några år efter SM-gludet då ekonomin föll sönder som följd av alltför frikostiga spelarinköp som påstås ha tvingats fram av Osten, som fick dra. Därefter fick vi runt ett decennium då vi hade det tungt. Spelarna accepterade sänka lönerna trots kontrakt.

Inledde som regel Elitserien i botten, ibland mer eller mindre avhängda. Men vi hade en kärntrupp av egna spelare typ Bulan, Skuggan, Ågi, Burra, , Petter, landslagsjanne med flera - solidariska spelare som lirade så många matcher för Luleå att de dominerar listor på mesta spelare i Elitserien. Och väsentligen tränades vi av Uffe Taavola som körde samma lag och samma femmor säsongen igenom oberoende av hur många förluster vi radade upp.

Och varje säsong släppte det och under våren klättrade vi nästan alltid upp från kval- till slutspel. Även om vi många år sparkades ut redan i kvarten. Ett år var vi mycket nära kvalspel men genom Herkulesmatcher sista omgångarna klättrade vi förbi Morsan på knapp målskillnad, sedan före detta Luleåspelaren Tomas Surovy - då i pungen - smällt in mål på Morsan i förlängning.

Sedan fick tränartrion Rograrna dra och firma Rönken-Bulan tog över och därefter har vi hållt oss på säkrare nivå, ofta högt upp i toppskiktet, och i snitt 4 bland SHL-klubbar, sedan vi förde in "den nya hockeyn".
Kommentera