Luleå HF

116310 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2087174

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Vombat: Där ser man, skulle vilja läsa rapporten. Men mer intressant är likviditeten, eftersom det egna kapitalet inte år kontanter utan bundet i anläggningar. Långt innan Det egna kapitalet är förbrukat är likviditeten slut. Är SHL klubbarna ens kreditvärdiga utan kommunal borgen? Vi kan stå med klubbar med hög skuldsättning framöver.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Osj02: och Vombat: Testar nedan att bifoga rapporten om det fungerar. Googla annars "Hur mår svensk elithockey? " så får ni tag den från företaget. Tycker att den, även om den är sextio sidor, är lite begränsad. De kunde gott bifogat tabeller med varenda uppgift i stället som lite här och där göra egna sammanfattande eller urvalda "bedömningar".

En grej man hänger upp sig på är "intäkter per match" där de slår ihop biljetter (väl säsongskort/26 också?!) plus försöljning kiosker, butiker och "souvenirer med mera". De dör uppgifterna blir väldigt olika från klubb till klubb så jag tippar att klubbarna redovisat lite olika där, kanske blandat in vissa sponsormedel etc.

De data de sammanställt tycks de ha tagit från kocernårsredovisningar så gissar att man skulle om man hade tid köra från dessa i stället?! Å andra sidan har jag ingen speciell ekonomisk kompetens så jag kan inte.

Håller med om likviditet/eget kapital. Apan t ex påstår sig ha runt 40 meloner i eget kapital men de har i flera år tvingats ta kortfristiga dyra lån för att betala löner etc så man kan fråga sig hur stabila de är, igen-kligen. Min gissning är att Apans "egna kapital" i princip består av ApPeas skrytbygge, lyxrestaurangen utan kunder men med "ett mycket gott mat ryckte". Detta schabrak har ApPea självmant uppskattat vara värt runt 40 millar, gissar jag. Men han kan ju inte använda det för att betala löner, t ex till nästa köpespelare "du får inga pengar men du får en trottoarkant utanför ApPeas Krog de Luxe"...

Det korrekta värdet på den öde restaurangen borde ju vara marknadsvärdet och hur mycket skulle någon vara beredd att betala om ApPea sålde skiten? 1 mille?

Huxflux, ajöss med sektlögnen "eget kapital; fjärde rikast i hockey-Sverige"...
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Osj02: Precis. Ett företags eller förenings ekonomi består dels av likviditet eller pengar i börsen. Samt soliditet som är värdet på hela ekonomin, Mao såväl likvida medel men även bla anläggningstillgångar och inventarier. Men jag har aldrig blivit klok på den benämning som SHL anser att man ska ha positiv dvs det "egna kapitalet" Är det likviditet eller soliditet man menar där. Jag hade som du gärna läst den rapporten.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Osj02:
Kan Noel Gunler tänkas vara tillgänglig för ett lån?
Kommentera