Luleå HF

116354 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2115803

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Senare ikväll har vi Oskars mot Läjkers - den sista matchen i SHL innan julafton.

De stackars oskarna som var så nära att vinna mot Luleå i torsdags riskerar nu att torska - vad är det? - 14e matchen i rad och därmed väl tangera sitt eget torskrekord från ifjol.

Grejen är ju den att Oskars nuvarande säsong i SHL är ett j-a bedrägeri eftersom de tillsammans med Trottoarkanten fick stanna kvar utan att kvala, sedan Tjommen snabbt och taktiskt gått ut och ylat om samhällsansvar och fick med sig tillräckligt många för att lyckas, tyvärr. Så dessa båda lag lirar nu i SHL på platser som rätteligen borde ha tillhört troligen Burkölen och MooDoo.

Stackars MooDoo dråsade ned sig totalt och bottnar nu i Allsvenskan, medan Burkölen inte tycks kunna utmana Timrå som i årets allsvenska tagit en väldig kontroll.

Om Oskars ikväll tappar tre pinnar kommer de att inta bottenplatsen i den konverterade SHL-tabellen strax efter HV medan bottenlagen i den officiella tabellen - Pölsan och Malmoe - ligger just ovanför.

Visst. Det är mycket kvar. Men just nu pekar data på att det kan bli HV och Oskars som får mötas senare i vår för att avgöra vilket av de båda lagen som sparkas ned i Allsvenskan, och ersätts av Timrå.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage:

HV är jag rätt säker på att de inte kommer behöva kvala.
Helt obegripligt att de ligger där de ligger, med den trupp de har (och har haft) denna säsong.
Skulle det fortsätta gå dåligt, lär de ju använda några av alla de miljoner de har, för att
skaffa de spelare som behövs, för att klättra i tabellen.

Tyvärr leder Oskarshamn just nu med 2-0 mot Växjö.
Ännu en förlust för dem hade inte suttit fel.

Luleå var ju det stabila Luleå de brukar vara i lördags,
Och såg till att Oskarshamn blev utan poäng.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage: Tycker också det mesta pekar på Hv och Oskars till ödesvalet, men ve den som yttrar något om det i brynäsboken😅
Där ska man hänga med huvudet och säger man något positivt som utomstående klassas man som troll och ironisk😎

Men vi som ser objektivt på det hela ser ju att Brynäs bör klara detta utan några egentliga problem, de ska de facto vara glada att sänket Oskars inte åkte redan i våras, de lagen som hade kunnat komma upp hade med säkerhet presterat bättre än Oskar denna säsong
Kommentera